Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάρτσελόνα – Γιουβέντους 0-3 : Πάρτι ο CR7, θρίαμβος και πρωτιά για την «Κυρία»

Μπάρτσελόνα – Γιουβέντους 0-3 : Πάρτι ο CR7, θρίαμβος και πρωτιά για την «Κυρία»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στο Καμπ Νου, πέτυχε δύο γκολ κι οδήγησε τη Γιουβέντους σε τεράστια νίκη με 3-0 επί της Μπαρτσελόνα παίρνοντάς της και την πρωτιά στον όμιλο. Η Ντιναμό Κιέβου θα συνεχίσει στο Europa League.

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περίμενε να δει ξανά μετά από 2,5 χρόνια την τιτανομαχία Μέσι – Ρονάλντο. Αυτός που έλαμψε τελικά ήταν ο Πορτογάλος καθώς σκόραρε δις από την άσπρη βούλα, έφτασε τα 14 γκολ στις 13 τελευταίες επισκέψεις του στο «Καμπ Νου» και οδήγησε τη Γιουβέντους σε θρίαμβο με 3-0 επί της τραγικής Μπαρτσελόνα.

Σκορ που εκτός από όλα τα άλλα δίνει και την πρωτιά του ομίλου στη «Μεγάλη Κυρία» που υπερκάλυψε το 2-0 του πρώτου ματς και πήρε την ισοβαθμία από τους Καταλανούς. Σε δύσκολη θέση πλέον ο Κούμαν που οδηγεί τους «μπλαουγκράνα» από το κακό στο χειρότερο.

Στο 12ο λεπτό ο Κριστιάνο κέρδισε πέναλτι από τον Αραούχο και το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 1-0 της Γιουβέντους. Οκτώ λεπτά μετά ήρθε και το 2-0 σε μια υπέροχη συνεργασία των φιλοξενούμενων και σκόρερ τον  ΜακΚένι με υπέροχο γυριστό. Μέσι και Μοράτα είχαν δύο καλές στιγμές για τις δύο ομάδες στη συνέχεια αλλά το σκορ δεν άλλαξε και η Γιούβε πήγε με το 0-2 στα αποδυτήρια.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49′, ο Λενγκλέ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή με τον Ζτίλερ να δίνει το πέναλτι αφού συμβουλεύτηκε και το VAR. Ο Ρονάλντο το εκτέλεσε κι έκανε το 3-0 για την Γιουβέντους.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο γκολ όταν στο 58′ από φάουλ του Μέσι ο Γκριεζμάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν ο οποίος επτά λεπτά μετά απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μέσι. Στα τελευταία λεπτά η Γιουβέντους σκόραρε με τον Μπονούτσι με το 3-0 να είναι το τελικό σκορ και τη Γιούβε να παίρνει την πρωτιά του ομίλου, πανηγυρκά.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Αραούχο (81’ Μινγκέθα), Λενγκλέ (55’ Ουμτιτί), Άλμπα (55’ Φίρπο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (66’ Πουτς), Πιάνιτς, Τρινκάο (46’ Μπρέθγουεϊτ), Μέσι, Γκριεζμάν

Γιουβέντους: Μπουφόν, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Ντανίλο, Κουαδράδο (85’ Μπερναρντέσκι), Μπονούτσι, Αρτούρ (71’ Μπεντανκούρ), ΜακΚένι, Ράμσεϊ (71’ Ραμπιό), Μοράτα (85’ Ντιμπάλα), Ρονάλντο (90+2’ Κιέζα)

Τρίτη θέση για την Ντιναμό

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντιναμό που της αρκούσε και η ισοπαλία, πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φερεντσβάρος και θα συνεχίσει στο Europa League.

Το γκολ που έκρινε τα πάντα, πέτυχε ο Ποπόφ στο 60′ με κεφαλιά με τους Ουκρανούς να κρατούν το αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε.

Ντιναμό Κιέβου: Μπούστσαν, Κετζιόρα, Ζαμπάρνι, Ποπόφ, Μικολένκο, Σαπαρένκο, Σίντορτσουκ, Χαρμάτς (70′ Σεπέλιεφ), Τσιγκάνκοφ, Ντε Πένα (70′ Σιπριάγκα), Βέρμπιτς

Φερεντσβάρος: Ντιμπούζ, Λόβρεντσιτς (80′ Μπότκα), Μπλάζιτς, Ντβάλι, Χέιστερ, Λαϊντούνι, Καράτιν (74′ Ισαέλ), Σομάλια, Ζουμπκόφ (80′ Μακ), Ενγκουέν, Ουζούνι (74′ Μπατουρίνα)

Sports in

Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος ως παίκτης. Και ήδη σε 1,5 χρόνο έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως προπονητής, καταρρίπτοντας έναν πολύ ιδιαίτερο... μύθο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024