Η συγκεκριμένη «ταυτότητα» εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του πολίτη θα αναγράφεται ο τύπος του εμβολίου, ο αριθμός της παρτίδας και η ημερομηνίας χορήγησής του.

Υπό τον φόβο της… πλαστογραφίας των «ταυτοτήτων covid» ξεκινούν την Τρίτη οι εμβολιασμοί στη Βρετανία.

Στη συγκεκριμένη «ταυτότητα» εκτός από τα προσωπικά στοιχεία του πολίτη θα αναγράφονται ο τύπος του εμβολίου, ο αριθμός της παρτίδας και η ημερομηνίας χορήγησής του.

Ωστόσο, πιθανό φαντάζει το σενάριο οι Βρετανοί να χρησιμοποιούν πλαστές ταυτότητες, που ενδεχομένως να πωλούνται στη μαύρη αγορά, εάν στα κέντρα διασκέδασης απαιτείται η προβολή των πιστοποιητικών υγείας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ, ωστόσο, διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο έχει σχεδιαστεί για όσους έχουν λάβει την πρώτη και αναμένουν τη δεύτερη χορήγηση της δόσης και δεν θα χρησιμοποιείται ως είδος… διαβατηρίου ανοσίας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ωστόσο, οι βουλευτές των Συντηρητικών επιμένουν να θεσπιστεί νομοθεσία που θα προβλέπει ότι οι εν λόγω κάρτες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άλλο όνομα.

Οι επικριτές του σχεδίου υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι εάν οι επιχειρήσεις απαιτήσουν την κατοχή των «ταυτοτήτων covid», τότε μπορεί να υπάρξουν κρούσματα πλαστογραφίας.

Πρώην Βρετανοί υπουργοί, ανάμεσά του και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, υποστήριξαν μιλώντας στην Daily Mail, ότι οι Βρετανοί προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να μην υποστούν στέρηση ελευθεριών μπορεί να καταφύγουν στην πλαστογραφία ώστε να εξασφαλίσουν ελεύθερη πρόσβαση παντού.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, όλη τη βρετανική επικράτεια έχει προμηθευτεί με δόσεις του εμβολίου της Pfizer, πριν από την ημέρα των εμβολιασμών, την περίφημη V-Day.

Στα 50 ανέρχονται τα νοσοκομεία τα οποία διατηρούν τα εμβόλια και θα διανείμουν τις δόσεις.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών, εργαζόμενοι σε γηροκομεία και υγειονομικοί θα είναι στους πρώτους που θα εμβολιαστούν.

Οι πρώτες 800.000 δόσεις έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα από το Βέλγιο, με φορτηγά και υπό άκρα μυστικότητα, προς αποφυγή επιθέσεων μετά και την προειδοποίση της Interpol για πιθανά χτυπήματα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της υγείας υποστηρίζουν ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα φτάσουν 4 εκατομμύρια δόσεις πριν από το τέλος του έτους, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουν εμβολιαστεί δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται απόσταση 21 ημερών από τη χορήγηση της πρώτης στη δεύτερη δόση εμβολιασμού.

Η Βρετανία συνολικά έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, ενώ οι ειδικοί ελπίζουν να εγκριθεί πριν από τα Χριστούγεννα και το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr