Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί θέλουν όλοι μια vintage γραφομηχανή;

Γιατί θέλουν όλοι μια vintage γραφομηχανή;

Aπό το hype της Corona, μέχρι τους λάτρεις των πολυαισθητηριακών εμπειριών

Αν και για πολλούς οι γραφομηχανές είναι πλέον κάτι παρωχημένο, υπάρχει ένα κοινό που ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για σπάνια μοντέλα γραφομηχανών και είναι μάλιστα είναι πρόθυμο να πληρώσει αδρά, προκειμένου να τις αποκτήσει.

Η Corona του Τομ Χανκς

Τον περασμένο Απρίλιο και ενώ είχε γνωστό το ότι είχε πέσει θύμα του κοροναϊού, ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Τομ Χανκς απέστειλε μια επιστολή και μια γραφομηχανή μάρκας Corona σ’ έναν οκτάχρονο αυστραλό.

Ο μικρός, του είχε γράψει για τον εκφοβισμό που υφίσταται λόγω του ονόματός του, που είναι ίδιο με εκείνο του ιού, του οποίου η έξαρση έχει συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ο 8χρονος Κορόνα Ντε Βρις, (Corona De Vries), από το Κουίνσλαντ, είχε γράψει στον σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον, είχαν περάσει περισσότερες από δύο εβδομάδες σε καραντίνα στο παραλιακό αυτό θέρετρο της Αυστραλίας, καθώς είχαν διαγνωσθεί θετικοί στις εξετάσεις για COVID-19 .

Ο μικρός αυστραλός πρόσθετε στην επιστολή του ότι αγαπάει το όνομά του, όμως τα παιδιά στο σχολείο τον αποκαλούν κοροϊδευτικά «κοροναϊό», πράγμα που τον κάνει να νοιώθει «λύπη κι οργή».

View this post on Instagram

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks)

«Η επιστολή σου έκανε εμένα και τη γυναίκα μου να νοιώσουμε τόσο υπέροχα!» απάντησε ο Τομ Χανκς στη δική του απάντηση, που είχε γραφεί,  σε μια γραφομηχανή Corona, την οποία είχε φέρει μαζί του στο Γκόλντ Κόουστ.

«Ξέρεις, είσαι το μόνο πρόσωπο που γνώρισα ποτέ να έχει το όνομα Κορόνα- όπως το δαχτυλίδι γύρω από τον ήλιο, ένα στέμμα», έγραψε στο μικρό αγόρι ο Τομ Χανκς.

«Θεωρώ πως αυτή η γραφομηχανή θα σου ταιριάζει», προσθέτει στην επιστολή του ο Χανκς. «Ρώτησε έναν ενήλικο πώς λειτουργεί. Και χρησιμοποιήστε τη για να μου απαντήσεις. Υ.Γ. Έχεις ένα φίλο, ΕΜΕΝΑ» , έγραφε ο ηθοποιός.

Ο έρωτας για την Corona εν μέσω πανδημίας

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία του ebAY, η ζήτηση για γραφομηχανές την περίοδο του Μαρτίου – Απριλίου, εν μέσω πανδημίας του νέου κοροναϊού,  αυξήθηκε στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 24%.

«Μέσα στην πρώτη κιόλας εβδομάδα της καραντίνας, είχαμε κόσμο να μας τηλεφωνεί, να μας γράφει γράμματα και να μας στέλνει email, καθώς ήθελαν να αποκτήσουν τη δική τους γραφομηχανή Corona, ως ενθύμιο αυτής της περιόδου» λέει στους The Financial Times, σε σχετικό άρθρο η Joujou Saad, ιδιοκτήτρια παλαιοπωλείου στη Βρετανία, το οποίο εξειδικεύεται στην πώληση και την αναπαλαίωση συλλεκτικών γραφομηχανών.

Σύντομα και τα 35 κομμάτια γραφομηχανών Corona που υπήρχαν διαθέσιμα στο κατάστημά της, είχαν πωληθεί.

Η Corona και οι άλλες

Κι αν οι γραφομηχανές Corona έγιναν hype συγκυριακά ο έρωτας για τις γραφομηχανές εν γένει, φαίνεται πως ανθίζει.

Οι ειδικοί στο χώρο μιλούν για αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 30% με μοντέλα όπως Imperial, Royal, Remington, Smith Corona, Underwood, Olivetti,  Olympia kai Hermes, να ξεχωρίζουν.

Μια γραφομηχανή χαρίζει στους χρήστες της μια γλυκιά νοσταλγία, μέσα από το design της, την αίσθηση που αφήνει στα δάχτυλα, αλλά και τους ήχους της.

Και είναι ακριβώς αυτή η πολυαισθητηριακή της υπόσταση που φαίνεται να προσελκύει τις νεότερες γενιές.

Αυτά τα μικρά και χρηστικά έργα τέχνης, λειτουργούν σαν ένα αλλιώτικο πιάνο μόνο που αντί για νότες χαρίζουν λέξεις.

Και ποιος δεν θέλει να τρέξει τα δάχτυλά του πάνω στα πλήκτρα ενός τέτοιου πιανό;

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024