Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επέτειος Γρηγορόπουλου : Πυρά κατά της Αστυνομίας από Καμίνη - Καταδικάζει τις συλλήψεις το ΚΙΝΑΛ

Επέτειος Γρηγορόπουλου : Πυρά κατά της Αστυνομίας από Καμίνη – Καταδικάζει τις συλλήψεις το ΚΙΝΑΛ

Τις συλλήψεις δικηγόρων, συνδικαλιστών και απλών πολιτών καταδικάζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης κάνοντας λόγο για ντροπιαστικές εικόνες από αστυνομικούς στη σημερινή επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Ζητάει να συζητηθεί στη Βουλη το πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Τις συλλήψεις δικηγόρων, συνδικαλιστών και απλών πολιτών καταδικάζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης κάνοντας λόγο για ντροπιαστικές εικόνες από αστυνομικούς στη σημερινή επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Στίγμα

«Η Ελληνική Αστυνομία θα όφειλε, πρώτη αυτή από όλους τους κρατικούς φορείς, να αποτίει, κάθε 6η Δεκεμβρίου, φόρο τιμής στη σημερινή επέτειο» επισημαίνει ο κ. Καμίνης χαρακτηρίζοντας στίγμα για την ιστορία της ΕΛΑΣ τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για διαχρονική και συστηματική ατιμωρησία στις περιπτώσεις αστυνομικών αυθαιρεσιών και στο πλαίσιο αυτό επαναφέρει την πρόταση του ΚΙΝΑΛ να συζητηθεί στη Βουλη το σχετικό πόρισμα της επιτροπής Αλιβιζάτου.

Λειτουργούν σαν κοινοί χούλιγκαν

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Καμίνη έχει ως εξής:

«Η σημερινή επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου “διανθίστηκε” με ντροπιαστικές εικόνες, στις οποίες αστυνομικοί φτάνουν στο σημείο να καταστρέφουν, χάριν αστεϊσμού, ακόμα και τις ανθοδέσμες που είχαν αφήσει στο σημείο της δολοφονίας απλοί πολίτες. Τίποτα το αστείο δεν υπάρχει στη βεβήλωση της μνήμης ενός νεκρού παιδιού και την ταπείνωση όσων θέλουν να την τιμήσουν.

Όσοι ενεργούν στο όνομα της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να λειτουργούν σαν κοινοί χούλιγκαν, είτε δέρνοντας, είτε εξαντλώντας την αυστηρότητά τους με προσαγωγές όσων δικηγόρων, συνδικαλιστών ή απλών πολιτών ήθελαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο ή ακόμη βγάζοντας το μένος τους σε ανθοδέσμες. Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι δεν λαμβάνουν μέρος σε κάποια άτυπη “βεντέτα” με ιδεολογικούς αντιπάλους, αλλά έχουν συγκεκριμένη αποστολή και καθήκοντα. Το Υπουργείο οφείλει να αντιληφθεί πού έχει οδηγήσει η διαχρονική και συστηματική ατιμωρησία των πρωταγωνιστών παρόμοιων περιστατικών. Ας μην εξελιχθεί και η σημερινή αποτρόπαιη αυθαιρεσία σε άλλη μία ανολοκλήρωτη ΕΔΕ.

Το πόρισμα Αλιβιζάτου

Η Ελληνική Αστυνομία θα όφειλε, πρώτη αυτή από όλους τους κρατικούς φορείς, να αποτίει, κάθε 6η Δεκεμβρίου, φόρο τιμής στη σημερινή επέτειο. Θα αποδείκνυε έτσι, τουλάχιστον συμβολικά, τη διάθεση της ηγεσίας της να αποδεχθεί πως η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποτελεί ένα πραγματικό στίγμα στην ιστορία της, ταυτόχρονα όμως και μια ευκαιρία να αποσυνδεθεί πλήρως από αντίστοιχες πρακτικές.

Επαναλαμβάνουμε την προ μηνός επίσημη πρότασή μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για μια ολοκληρωμένη συζήτηση επί των συμπερασμάτων της έκθεσης Αλιβιζάτου για την αστυνομική αυθαιρεσία. Με απαραίτητη βεβαίως την παρουσία τόσο του ίδιου του κ. Ν. Αλιβιζάτου όσο και του αρμόδιου υπουργού κ. Μ. Χρυσοχοϊδη».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024