Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας στο MEGA: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφίζουμε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις

Πέτσας στο MEGA: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφίζουμε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις

Σχετικά με το αν θα υπάρξει σταδιακή άρση του lockdown ανά περιφέρεια, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εισηγήσεις από τους ειδικούς

«Όσο συνεχίζεται η υγειονομική κρίση και όσο παίρνουμε μέτρα προστασίας που έχουν ως συνέπεια τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε το πρωί του Σαββάτου (5/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  για τη σταδιακή άρση του lockdown, το άνοιγμα της αγοράς ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και τη λήψη οικονομικών μέτρων που θα δώσουν «ανάσα» σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στη χώρα.

Αναφερόμενος στο πόσο χαλαρά ή πιο αυστηρά θα έπρεπε να είναι τα περιοριστικά μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας δήλωσε:

«Πάντα από την αρχή συνιστούσαμε στους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό όπως είναι ο κοροναϊός εδώ και 10 μήνες είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία κόπωση να τηρήσουν οι πολίτες σχολαστικά τα μέτρα όπως τα τηρούσαν στο πρώτο lockdown. Για αυτό χρειάζεται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα που είχαμε πριν».

Απαντώντας τώρα κατά πόσο υπάρχουν φόβοι με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων, για νέα έξαρση του κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε πως οι κυβερνητικές κινήσεις γίνονται σταδιακά και προσεκτικά, ενώ προετοιμάζονται να ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, ώστε να ξέρουν οι πολίτες τι θα γίνει μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το αν θα υπάρξει σταδιακή άρση του lockdown ανά περιφέρεια, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εισηγήσεις από τους ειδικούς, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία αυτή τη στιγμή δείχνουν πως η διασπορά του ιού έχει φύγει από τα αστικά κέντρα και έχει μεταφερθεί σε χωριά και κωμοπόλεις, με αποτέλεσμα εκεί επειδή υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας  και της οικειότητας, ο αριθμός των κρουσμάτων  να μην μειώνεται.

Για το αν θα επιτραπεί η μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «η γενική κατεύθυνση είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε τις οικογένειες να γιορτάσουν στα σπίτια τους, ενδεχομένως μαζί με μία ακόμα οικογένεια» χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες τονίζοντας πως είναι δύσκολο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις».

Σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση με φόντο το δεύτερο lockodown ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός έχει τονίσει πως όπου μπορεί η κυβέρνηση να στηρίξει όσους δεν έχουν τύχει κάποιας στήριξης από την Πολιτεία, θα το πράξει. «Οι υγειονομικοί αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα σοβαρές προκλήσεις και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τέτοιου είδους στοχευμένες παρεμβάσεις».

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία, όπως είπε, έχει φτάσει, στην τέταρτη φάση, με πολύ μεγάλη επιτυχία και ένα μεγάλο της μέρος, το 50%, πλέον, δεν επιστρέφεται. «

Είναι μια πολύ μεγάλη ανακούφιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και θα συνεχιστεί. Επίσης, θα συνεχίσουμε τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ώστε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Και θα κάνουμε ό,τι άλλο χρειάζεται για να ανακουφίσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Επίσης θύμισε ότι στον προϋπολογισμό του 2021, που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες στη Βουλή, «προβλέπεται ένα σημαντικό ποσό, περίπου 7,5 δις ευρώ, ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε, εάν χρειάζεται, όλους τους Έλληνες και τους πρώτους μήνες του 2021» όπως χαρακτηριστικά είπε

Τέλος μιλώντας για το κατά πόσο οι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού θα ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου και πώς θα πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως υπάρχει ένα σχέδιο με 118 εμβολιαστικά κέντρα, και τη δυνατότητα για πάνω από 2 εκατ. πολίτες το μήνα να εμβολιάζονται, όμως σημασία έχει η προτεραιοποίηση και τα logistics.

«Η βασική κατεύθυνση είναι πως τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τα εμβόλια, με το υγειονομικό προσωπικό και τις ευαίσθητες ομάδες τους πληθυσμού, όπως άτομα άνω των 65 και με υποκείμενα νοσήματα, να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, ενώ στη συνέχεια τα εμβόλια θα προσχωρήσουν στον γενικό πληθυσμό της χώρας» δήλωσε συγκεκριμένα.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024