Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάμπλο Γκαρσία : Καλύτερος… επικοινωνιολόγος παρά προπονητής

Πάμπλο Γκαρσία : Καλύτερος… επικοινωνιολόγος παρά προπονητής

Ένα μήνα συμπλήρωσε ο Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ και ήδη μετρά έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Οι νίκες με το... στανιό και σπρώξιμο στο πρωτάθλημα αλλά και το επικοινωνιακό παιχνίδι που ήδη ξεκίνησε μπαίνοντας στα παπούτσια του Λουτσέσκου

Το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε ουσιαστικά (τυπικά σε μια εβδομάδα) ακόμη μία αποτυχημένη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφού κατάφερε να χάσει από την αδιάφορη Ομόνοια και να αποκλειστεί από την πέμπτη αγωνιστική του Europa League. Θα ήταν τελείως διαφορετική η κουβέντα αν έφτανε να τα παίξει όλα σε μια ζαριά με τη Γρανάδα και δεν τα κατάφερνε εκεί.

Εκτός από αυτή την αποτυχία βέβαια δεν γίνεται να μείνει ο προπονητής. Έστω κι αν βρίσκεται έναν μόλις μήνα στην ομάδα, ο Πάμπλο Γκαρσία έχει το μερίδιο που του αναλογεί, ειδικά όταν αυτή που τον αφήνει εκτός, είναι μια ομάδα που δεν είχε ποτέ νίκη στην ιστορία της σε ομίλους.

Ο Ουρουγουανός που λανσαρίστηκε σαν…νέος Γκουαρντιόλα, δεν δείχνει να δικαιώνει τις προσδοκίες μέχρι στιγμής, αντίθετα μάλλον ίσως δικαιώνει αυτούς που είχαν τις ενστάσεις τους για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρώτη ομάδα. Άλλο η Κ19 κι άλλο η ηλεκτρική καρέκλα μιας ομάδας που υποτίθεται θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη, μετά από καιρό.

Το εντός συνόρων σερί που δεν λέει την αλήθεια και το ευρωπαϊκό κάζο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το τελευταίο παιχνίδι του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν το 0-0 με τη Γρανάδα εκτός έδρας. Τρεις μέρες μετά ο Γκαρσία έκανε το ντεμπούτο του, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ένα ματς που κέρδισε μεν με 3-1 αλλά φτάσαμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα για να πάρει τη νίκη χάρη στον Κνετ που… έφυγε από το τέρμα του.

Ακολούθησε η εντυπωσιακή 4αρα κόντρα στην PSV που κατέβηκε χωρίς 10-12 παίκτες λόγω κορωνοϊού και κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο βέβαια που ακόμα άντεχαν οι Ολλανδοί, ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ακόμη μια εκτός έδρας νίκη στη Super League με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλά Αγρίνιο. Και πάλι με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει στο τέλος τη λύση, χάρη σε δύο πέναλτι που δεν τα λες και ορισμό της παράβασης και να παίρνει τη νίκη με 3-1. Σώθηκε όμως από ακόμη μία γκέλα και παρέμεινε κοντά στην κορυφή.

Μετά τη διακοπή ακολούθησε το… θρίλερ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Ξανά οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν το γκολ στο φινάλε κι εκεί που ο χρόνος κυλούσε κατά τους. Μόνο που χρειάστηκε ένα γκολ σκάνδαλο για να γίνει το 2-1. Σε μια φάση που πιθανώς να υπάρχει οφσάιντ αλλά δεδομένα υπάρχει ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Τσόλακ, ο Καντουρί σκόραρε και όλα καλά.

Επιστροφή στο Europa League και ταξίδι στην Ολλανδία για το κρίσιμο ματς με την κανονική Αϊντχόβεν. Ο ΠΑΟΚ προηγείται με 2-0 από νωρίς, έχει και την εύνοια καθώς ακυρώνεται πεντακάθαρο γκολ των γηπεδούχων στο 1-0 αλλά έρχεται η κατάρρευση. Η PSV κάνει την ανατροπή και με το 3-2 αποκτά το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Η Λαμία του Μπάμπη Τεννέ είναι ο επόμενος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ εντός των τειχών και αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί κάποιο… buzzer beater για να κερδίσει (2-0). Θα χρειαστεί όμως για ακόμη μία φορά σπρώξιμο αφού με το σκορ στο 1-0 ο Τζόλης δεν αποβάλλεται για χτύπημα εκτός φάσης, κάτι για το οποίο ζήτησε μάλιστα συγγνώμη ο ίδιος μετά το ματς.

Και φτάνουμε στο βράδυ της Πέμπτης που μπήκε ταφόπλακα και για φέτος στα όνειρα για μια ευρωπαϊκή διάκριση από την αδιάφορη Ομόνοια και με έναν ΠΑΟΚ για λύπηση που μάλλον λέει κι ευχαριστώ που έχασε μόνο με 2-1. Σε ένα ματς-τελικό υποτίθεται για τους «ασπρόμαυρους».

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως δεν γίνεται να είναι κανείς ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία όταν όλες του σχεδόν οι νίκες στο πρωτάθλημα είναι οριακές (και με αντιπάλους από τα κατώτερα στρώματα της βαθμολογίας) και με σπρώξιμο, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει χαιρετήσει από το Europa League πριν καν ολοκληρωθούν οι όμιλοι. Σαφώς και έχει τα ελαφρυντικά του όπως το ότι η ομάδα δεν είναι δική του, ότι θέλει τον χρόνο του για να περάσει τη φιλοσοφία του, όταν όμως είσαι σε ένα μεγάλο κλαμπ με απαιτήσεις, γνωρίζεις πολύ καλά πως χρόνος δεν υπάρχει.

Ο Πάμπλο… Λουτσέσκου

Από την άλλη βέβαια, φαίνεται πως ο Γκαρσία δεν προσελήφθη από τον ΠΑΟΚ μόνο ως προπονητής. Αλλά ως ένας άλλος Ραζβάν Λουτσέσκου που εκτός από τη δουλειά του, θα εκφράζει και την επικοινωνιακή πολιτική του συλλόγου. Η δήλωση περί φιλικών ήταν ένα πρώτο καλό δείγμα των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν από τον Ουρουγουανό που έχει φυσικά και την αγάπη των οπαδών του ΠΑΟΚ και είναι μανούλα σε κάτι τέτοια. Από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής και είχε σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης κόντρα στην άτιμη την Αθήνα που κυνηγάει τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τον Λουτσέσκου βέβαια, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο Ρουμάνος μπορεί να έλεγε ό,τι έλεγε, μπορεί να είχε καταντήσει γραφικός, αστείος, κουραστικός και όποιο άλλο επίθετο θέλετε, έφερνε όμως αποτελέσματα και έφυγε ως ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του Δικεφάλου. Ο Γκαρσία μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο; Γιατί καλά τα λόγια αλλά όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που πρέπει, θα υπάρξει πρόβλημα. Η περίοδος χάριτος δεν διαρκεί για πάντα.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024