Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ : Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ : Νύχτα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τα σύνορα έκλεισαν ξανά για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που από την 5η αγωνιστική των ομίλων αποκλείστηκαν γνωρίζοντας ντροπιαστικές ήττες.

Έφτασαν μόλις μέχρι την 5η αγωνιστική. Αγκομαχώντας. Και τελικά… αποσύρθηκαν. Τα σύνορα κλείνουν ξανά για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Για τους δικέφαλους που… πρόσφεραν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια ακόμη νύχτα ντροπής.

Μια τελευταία, διαδικαστική παράσταση, την επόμενη εβδομάδα στο φινάλε των ομίλων και τέλος. Του χρόνου πάλι. Το καλοκαίρι δηλαδή γιατί και η είσοδος σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ φαντάζει πια για την δυναμική που έχουν ως τεράστιο επίτευγμα!

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αποκλείστηκαν από την 5η αγωνιστική των ομίλων. Από την Ζόρια και την Ομόνοια. Από ομίλους που έπρεπε είτε να προκριθούν είτε να παλέψουν μέχρι τέλους.

Ο ΠΑΟΚ με τον «πολλά λόγια» Πάμπλο Γκαρσία είδε την Ομόνοια να του ρίχνει «χαστούκι» και τον υποχρεώνει σε ταπεινωτική ήττα που σε συνδυασμό με το διπλό της Αιντχόβεν στην Ισπανία τον αφήνει εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης.

Την πρώτη της νίκη σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Ομόνοια. Τέσσερις βαθμούς έχει η Ομόνοια στον όμιλο, όλους από τον ΠΑΟΚ! Ο ΠΑΟΚ που έχει να λέει πως έκανε μια νίκη, εκείνη την εμφατική με 4-1 επί της Αιντχόβεν που έπαιζε χωρίς 12 παίκτες λόγω κορωνοιού, με επιθετικούς στην άμυνα και με παιδάκια για αλλαγές.

Ο ΠΑΟΚ που από 0-2 στην Ολλανδία και με διαιτητική εύνοια από το λάθος στο ακυρωθέν γκολ των Ολλανδών, έχασε 3-2 και τώρα πήγε στην Κύπρο για να παίξει τα ρέστα του και του πήραν και το πορτοφόλι!

Του… προπονηταρά Πάμπλο Γκαρσία που τελικά αποδυκνείεται πιο χρήσιμος έως τώρα για βαρύγδουπες δηλώσεις και… επικοινωνία. Βλέπετε στο Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει.. Σιδηρόπουλο και Σκουλά.

Η ΑΕΚ από την άλλη είχε ουσιαστικά… αποσυρθεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Είχε κάνει την δική της υπέρβαση, ένα πράγμα.

Από την τριάρα στο ΟΑΚΑ που δέχθηκε από κάποια Ζόρια που απόψε νίκησε την αδιάφορη Λέστερ και βγήκαν να… πανηγυρίσουν κάποια για να δικαιολογήσουν τον διασυρμό. Την ώρα μάλιστα που είχε φάει τεσσάρα από την Μπράγκα!

Νέο ευρω-διασυρμό για την ΑΕΚ που αποκλείστηκε και με την βούλα και… κατάφερε να είναι τελευταία και χειρότερη στον όμιλο. Με την… αξία της!

Μια ΑΕΚ που σε έναν όμιλο με την 4η Πορτογαλική ομάδα δέχτηκε από αυτή 7 γκολ σε δύο αγώνες και δεν μπόρεσε ουσιαστικά να διεκδικήσει τίποτα.

Η προσφορά της ΑΕΚ, μια νίκη επί της Ζόρια εκτός έδρας και τέλος. Τρεις βαθμοί η ΑΕΚ, πέντε ο ΠΑΟΚ, σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ που όφειλαν να είναι ανταγωνιστικοί και να παλέψουν. Όχι να γίνουν σάκος του μποξ (η ΑΕΚ) και να βλέπουν την Ομόνοια να τους κάνει πλάκα (ο ΠΑΟΚ) αφήνοντας τους εκτός Ευρώπης.

Όσο για την βαθμολογία της Ελλάδας; Και στα χρόνια της… εξυγίανσης μόνο ένας υπήρχε να την «γεμίζει». Ούτε η ΑΕΚ ούτε ο ΠΑΟΚ που πέρσι άλλωστε δεν μπήκαν καν στους ομίλους. Νύχτα ντροπής από τους δικέφαλους για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που την προκαλούν οι δύο «συνεταίροι» της… εξυγίανσης.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024