Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκανε την έκπληξη η Ζόρια (1-0)

Έκανε την έκπληξη η Ζόρια (1-0)

Οι Ουκρανοί έκαναν την έκπληξη και επικράτησαν με 1-0 της Λέστερ – Οι Αλεπούδες μετά την ήττα ισοβαθμούν πλέον με την Μπράγκα, με τις δύο ομάδες να έχουν από 10 πόντους και η πρωτιά στον όμιλο θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Μία από τις σπουδαιότερες νίκες στην ιστορία της πανηγύρισε η Ζόρια, με τους Ουκρανούς να κάνουν την έκπληξη και να κερδίζουν με 1-0 τη Λέστερ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Σαγιαντμανές στο 84’, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 6 πόντους και να βάζουν από κάτω την ΑΕΚ, που έμεινε στους 3 πόντους. Από την άλλη, η Λέστερ απέκτησε συγκάτοικο, αφού ισοβαθμεί πλέον με την Μπράγκα, μετά το διπλό της πορτογαλικής ομάδας στο ΟΑΚΑ (1-4) και η πρωτιά στον όμιλο θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Την τελευταία αγωνιστική η Λέστερ υποδέχεται την ΑΕΚ και η Μπράγκα την Ζόρια, με τους Βρετανούς όμως να υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο, με τους δύο τερματοφύλακες να είναι θεατές. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις στις δύο εστίες, με το 45άλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζόρια ήταν αυτή που απείλησε πρώτη και στο 51’ είχε δοκάρι με τον Γιουρτσένκο. Ο άσος της ουκρανικής ομάδας πήρε την κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των Αλεπούδων.

Η Λέστερ απάντησε στο 76’, αλλά η κεφαλιά του Φοφανά έφυγε άουτ. Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο, ωστόσο, στο 84’ η Ζόρια κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σαγιαντμανές και να πάρει τη νίκη. Η άμυνα της Λέστερ… κοιμήθηκε, ο Σαγιαντμανές βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Ζόρια να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη της στους ομίλους του Europa League.

ΖΟΡΙΑ: Βασίλι, Φαβόροφ, Ιβανισένια, Αμπού Χανά, Τσίγκανικς, Γιουρτσένκο, Κορτσέγκιν, Ναζαρίνα, Χρομόφ, Χλάντκι (81’Σαγιαντμανές), Καμπάιεφ.

ΛΕΣΤΕΡ: Γουόρντ, Ρικάρντο (46’Τόμας), Μόργκαν (56’Φουχς), Σογιουντσού (17’Φοφάνα), Εντιντί (56’Μεντί), Τσαουντρί, Ιντέρ, Πρατ (78’Μάντισον), Μπαρνς, Ιχεανάτσο.

Τα σημερινά παιχνίδια

ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4
Ζόρια-Λέστερ 1-0

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

Λέστερ 10 (12-5)
Μπράγκα 10 (12-10)
Ζόρια 6 (6-9)
ΑΕΚ 3 (7-13)

Η τελευταία αγωνιστική

Λέστερ-ΑΕΚ
Μπράγκα-Ζόρια

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024