Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιστοποιημένοι καλλιεργητές θα προμηθεύουν με κάνναβη τα ολλανδικά coffee shops

Πιστοποιημένοι καλλιεργητές θα προμηθεύουν με κάνναβη τα ολλανδικά coffee shops

Στην Ολλανδία λειτουργούν σήμερα 570 «καφετέριες» που εκτός από καφέ σερβίρουν και κάνναβη

H αγορά κάνναβης στην Ολλανδία αποποινικοποιείται με ελεγχόμενο τρόπο: το υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα επιλέξει με κλήρωση 10 παραγωγούς κάνναβης για την τροφοδοσία των διάσημων coffee shops της χώρας.

Στην κλήρωση της Πέμπτης συμμετέχουν 39 υποψήφιοι, οι οποίοι κλήθηκαν να υποβάλουν αιτήσεις στις οποίες διευκρίνιζαν τα κίνητρά τους, τις προδιαγραφές ασφαλείας και τα κριτήρια ποιότητας της κάνναβης που θα καλλιεργούν.

«Οι δέκα επίδοξοι καλλιεργητές κάνναβης που θα κληρωθούν θα υποβληθούν σε έρευνα ακεραιότητας» είχε διευκρινίσει την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο. «Εφόσον η διαδικασία εξελιχθεί χωρίς εμπόδια και δεν υπάρξει ένσταση, οι παραγωγοί θα αναγνωριστούν επίσημα στο τέλος Φεβρουαρίου 2021».

Στην Ολλανδία λειτουργούν σήμερα 570 «καφετέριες» που εκτός από καφέ σερβίρουν και κάνναβη. Η παραγωγή και η προμήθεια κάνναβης απαγορεύονται, ωστόσο η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στα coffee shops από τη δεκαετία του 1970.

Η κυβέρνηση σκοπεύει τώρα να μελετήσει τις συνέπειες της αποποινικοποίησης της παραγωγής. «Στόχος αυτού του πειραματισμού είναι να διαπιστώσουμε το εάν και το πώς οι καλλιεργητές μπορούν να προμηθεύουν νόμιμα τα coffees hops με κάνναβη ή χασίς, η ποιότητα των οποίων θα ελέγχεται» ανέφερε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας.

Συνολικά 147 επίδοξοι παραγωγοί υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, από τους οποίους προκρίθηκαν 39 υποψηφιότητες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024