Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς απολυμαίνουμε τα ψώνια μας; O γιατρός που έγινε το απόλυτο viral

Πώς απολυμαίνουμε τα ψώνια μας; O γιατρός που έγινε το απόλυτο viral

Ένας γιατρός από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, δημοσίευσε τον περασμένο Μάρτιο στα social media ένα βίντεο 13 λεπτών ώστε να προειδοποιήσει τους καταναλωτές για τα μικρόβια που ζουν στις συσκευασίες τροφίμων που αγοράζουν και έγινε το απόλυτο viral

Ένας γιατρός από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, δημοσίευσε τον περασμένο Μάρτιο στα social media ένα βίντεο 13 λεπτών ώστε να προειδοποιήσει τους καταναλωτές για τα μικρόβια που ζουν στις συσκευασίες τροφίμων που αγοράζουν.

Σύμφωνα έρευνα αμερικανών επιστημόνων, ο κοροναϊός μπορεί να ζήσει πάνω σε επιφάνειες έως και 3 ημέρες.

Έτσι, ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists, αποφάσισε να ανεβάσει στο Facebook ένα βίντεο, όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, δείχνει πώς πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια που κάνουμε από το σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα τροφίμων (παντοπωλεία, κρεοπωλεία, μανάβικα κτλ).

Το χρήσιμο βίντεο του αμερικανού γιατρού  μετρά σήμερα πάνω από 26 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και έχει γίνει το απόλυτο viral.

Στο βίντεο, ο γιατρός συμβουλεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις τη μεταφορά μικροβίων από τις συσκευασίες και τα τρόφιμα στον άνθρωπο, είναι να τα αφήσεις για 3 ημέρες έξω χωρίς να τα αγγίξεις.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, ιδίως για τρόφιμα που χαλάνε εκτός ψυγείου. Γι’ αυτό το λόγο, δείχνει πώς μπορούμε να απολυμάνουμε τις συσκευασίες και τα τρόφιμα.

«Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο, ωστόσο, αυτές τις ημέρες, όλοι έχουμε περισσότερο χρόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ας είμαστε μεθοδικοί και ασφαλείς και να μην πάρουμε κανένα ρίσκο».

Πώς βλέπει όμως το βίντεο αυτό σήμερα ο ίδιος στο δεύτερο κύμα πανδημίας της COVID-19;

Σε συνέντευξή του ο Jeffrey VanWingen παραδέχτηκε πως το βίντεο αυτό γυρίστηκε χωρίς ακόμα ο ίδιος όπως και κανένας άλλος δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τον κοροναϊό, ενώ όπως είπε, η ιδέα ήταν του έφηβου γιου του ο οποίος τον παρότρυνε να γυρίσει το συγκεκριμένο βιντεάκι.

Ο αμερικανός γιατρός δήλωσε επίσης πως σε καμία περίπτωση ότι το βίντεο που γύρισε στην κουζίνα του σπιτιού του, θα είχε τόση μεγάλη ανταπόκριση από το το κόσμο, καθώς από τις πρώτες μέρες βρέθηκε στις πρώτες 3 τάσεις του YouTube παγκοσμίως.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024