Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O George Russell στην θέση του L. Hamilton για το GP του Μπαχρέιν

O George Russell στην θέση του L. Hamilton για το GP του Μπαχρέιν

Ο κύβος ερρίφθη. Ο οδηγός της Williams είναι τελικά εκείνος που θα αναλάβει να αναπληρώσει, στο προσεχές GP του Μπαχρέιν, το κενό του πολυνίκη Hamilton ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Λευκός καπνός για το κενό που αφήνει προσωρινά ο Hamilton στην F1 καθώς η Mercedes F1 κατέληξε σε συμφωνία με την Williams για την αξιοποίηση του George Russell στο GP του Μπαχρέιν στις 6 Δεκεμβρίου.

O George Russell ανήκει στις τάξεις της Mercedes από τα τέλη του 2016, ωστόσο για την παραχώρησή του από την Williams χρειάστηκε μια νέα συμφωνία η οποία πλην του GP του Μπαχρέιν μπορεί να επεκταθεί και για το GP του Abu Dhabi σε περίπτωση που ο Hamilton δεν μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Η απουσία του Hamilton αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 22χρονο Βρετανό να κερδίσει ξανά βαθμούς οδηγώντας ένα ικανό μονοθέσιο, μιας και η τελευταία φορά που το κατάφερε ήταν στις αρχές της σεζόν του 2019.

«Πρώτον θέλω να ευχαριστήσω την Williams που μου δίνει αυτήν την ευκαιρία, Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να φοράω διαφορετικά χρώματα αλλά είμαι οδηγός της Williams και θα υποστηρίζω την ομάδα μου σε κάθε της βήμα. Αντιμετωπίζω την συγκεκριμένη περίσταση ως ευκαιρία για να οδηγήσω το καλύτερο μονοθέσιο του grid και να επιστρέψω ως καλύτερος οδηγός με περισσότερη ενέργεια και εμπειρίες προκειμένου να βοηθήσω την Williams να κερδίσει βαθμούς. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και την Mercedes για την εμπιστοσύνη της», δήλωσε ο Βρετανός οδηγός που έχει συμβόλαιο με την Williams έως το 2021.

Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες της Mercedes F1 όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, «δεν είναι εύκολη δουλειά για τον George να μεταπηδήσει από την Williams στην W11, ωστόσο είναι έτοιμος να αγωνιστεί και έχει σαφή εικόνα για τα ελαστικά του 2020 και την απόδοσή τους στα τρέχοντα μονοθέσια».

Ο G. Russel ήταν αναμενόμενη επιλογή χάρη στις επιδόσεις του στην F1 παρά τις περιορισμένες δυνατότητες του μονοθεσίου της Williams ενώ προσφάτως έτυχε των θετικών σχολίων του Lewis Hamilton ο οποίος τον χαρακτήρισε δυνάμει παγκόσμιο πρωταθλητή.

Εκτός από ευκαιρία για το G. Russell το επόμενο Σαββατοκύριακο θα δώσει επίσης την ευκαιρία στην Mercedes F1 να διαπιστώσει επί το έργον τις ικανότητες του Βρετανού απέναντι και στον Valtteri Bottas. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 22χρονος θα έχει την πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο της Mercedes την Παρασκευή κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών.

Σε ο,τι αφορά την θέση του Russell στην Williams θα αναπληρωθεί από τον αναπληρωματικό οδηγό της ομάδας, Jack Aitken ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αγωνιζόταν στην F2 ωστόσο πλέον θα βρεθεί στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού χάρη και στις επιδόσεις του στα junior πρωταθλήματα, όντας ο πρώτος κορεατικής καταγωγής οδηγός στην ιστορία της F1 που θα συμμετάσχει σε GP.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024