Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντετοκούνμπο : «Ο Σπανούλης μου είχε δώσει συμβουλή για το πώς να κερδίζω»

Αντετοκούνμπο : «Ο Σπανούλης μου είχε δώσει συμβουλή για το πώς να κερδίζω»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Αμερική.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην κάμερα της Cosmote TV παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σταρ του NBA, μίλησε για όλους και για όλα σε μία απολαυστική συζήτηση που είχε για λογαριασμό της εκπομπής «Pick N’ Roll» των καναλιών Cosmote Sport.

Ο «Greek Freak», αναφέρθηκε στα χρόνια που έζησε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, την Εθνική ομάδα,  ενώ επίσης μίλησε και για τον μαγικό κόσμο του NBA, αλλά και το μυστικό – συμβουλή του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο:

«Μπορεί να παίζω στην Εθνική μέχρι τα 38 μου, μέχρι τα 40 μου για να κερδίσω μετάλλια. Ως Γιάννης δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσω αν δεν τα καταφέρω. Αν ερχόταν ο ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ και ο Ντέιβις στο Μιλγουόκι, θα ήμουν καλά, δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πρώτος, δεύτερος, τρίτος.

Νιώθω τέλεια που βρίσκομαι στην Ελλάδα, ήταν η πρώτη φορά που έφερα τον Λίαμ. Ήρθα σαν μπαμπάς, η Ελλάδα σαν μπαμπάς, είναι διαφορετική. Είναι μικρός, εννέα μηνών, δεν καταλαβαίνει πολλά ακόμη. Η πρώτη λέξη που θέλω να μάθει είναι το «κάτσε κάτω», τρέχει, μπουσουλάει, είναι παντού. Σταμάτα, κάτσε ήρεμος.

Το νιώθω ότι οι Έλληνες είναι χαρούμενοι για εμένα. Το καταλαβαίνω και στο Μιλγουόκι από τους ανθρώπους που έρχονται στα ματς με τις σημαίες και ουρλιάζουν, εδώ σταματούν τα αμάξια και μου λένε «σε αγαπάμε», το νιώθω ακόμη περισσότερο κι εγώ και η οικογένειά μου.

 

Πριν από δύο εβδομάδες έπαιξα για μια κοκα-κόλα και δύο σουβλάκια, έχασα… Σε τρίποντα βέβαια. Πήγα το βράδυ στο ΣΕΦ και έκανα προπόνηση, έχασα και έπρεπε να κεράσω τον φίλο μου μετά. Αυτό που κάναμε στα Σεπόλια, είναι τροφή για την ψυχή. Νιώθω πιο καλά από το να παίρνω, γιατί ο κόσμος μου δίνει αγάπη. Νιώθω δέκα φορές καλύτερα όταν δίνω.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μου έδωσε συμβουλές για το μπάσκετ και τον Λίαμ. Είναι ο πρόεδρος, πρέπει να δείχνει τι κάνει ώστε οι πολίτες να ακολουθούν το παράδειγμά του. Όλα είναι μέρος της δουλειάς, είναι στιγμές που είμαι κουρασμένος, δεν θέλω να κάνω τίποτα, να μείνω σπίτι να δω ταινία και να παίξω με τον γιο μου. Παρόλα αυτά, κάνω όσα πρέπει να κάνω.

Πήγα στη Σουηδία για να δω τον παλιό μου συμπαίκτη μετά από οκτώ χρόνια, είμαι ακόμη ο Γιαννάκης. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι εγώ τα κάνω όλα για εμένα και για την οικογένειά μου, θα φύγω και θα πάω να παίξω τη σεζόν, θα νιώθω ότι είμαι καλά, θα θυμάμαι τη γειτονιά μου. Εχω προσπαθήσει, έχω δώσει το λιθαράκι μου. Θέλω να είμαι ο Γιάννης που ξεκίνησε από τον Φιλαθλητικό, όχι ο MVP.

Αλλάζει ο Γιάννης, σίγουρα από αυτά τα επτά χρόνια έχω ωριμάσει. Πήγα 18 χρονών, τώρα είμαι 25, είμαι πατέρας. Είναι φυσιολογικό, γίνεσαι πιο έξυπνος, αλλά τα πιστεύω μου είναι ίδια. Κάνω αυτά που αγαπάω, το κάνω γιατί μου αρέσει να παίζω μπάσκετ, να βοηθάω όσους είναι δίπλα μου.

Σε αυτό το κομμάτι είμαι ίδιος. Σίγουρα θα απαντήσω σε αυτόν που με λέει Γιαννάκη, γιατί σημαίνει ότι με ξέρει από παλιά. Δεν με ενδιαφέρει να διευρύνω τον κύκλο μου, δύσκολα μπαίνουν άτομα σε αυτόν, εύκολα βγαίνουν. Όσο γίνεσαι διάσημος, έρχονται για να σε εκμεταλλευθούν και όχι πάντα για τα λεφτά.

Ο κύκλος μου είναι η οικογένειά μου. Ακόμη και ο Γιώργος, ο ατζέντης μου, του έχω βαφτίσει το παιδί. Αν δεν γινόμουν μπασκετμπολίστας, θα ήθελα να έχω εταιρεία real estate.

MVP θα ψήφιζα τον ΛεΜπρόν πρώτα και τον Λούκα μετά. Ο ΛεΜπρόν μου βγάζει τον πιο ανταγωνιστικό εαυτό μου. Θέλω να τον κερδίζω, είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή, το λέω εγώ. Τη μέρα που θα είμαι ο καλύτερος, θα βγω και θα το πω.

Εντάξει μπορεί να μην το κάνω, αλλά θα το καταλάβετε. Τώρα αυτός είναι το πρότυπό μου. Είναι 17 χρόνια σε αυτή τη μπίζνα και δεν έχεις ακούσει ποτέ κάτι κακό για τον ΛεΜπρόν. Κάνει τη δουλειά του, κερδίζει συνέχεια, προσπαθεί να κερδίζει και είναι απλώς ανταγωνιστικός

Στη «φούσκα» ήταν δύσκολα τα πράγματα, στην τηλεόραση φαινόταν ωραίο, αλλά άκουγες τα πάντα, δεν υπήρχε ενέργεια, δεν υπήρχαν φίλαθλοι. Δεν είχαμε το πλεονέκτημα για το οποίο παλέψαμε. Στο τέλος της ημέρας όλοι ήμασταν εκεί, οπότε δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Στην έδρα μας θα είχαμε καλύτερες πιθανότητες, αυτό σίγουρα το πιστεύω.

Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς όταν κάποιος έρχεται από το πουθενά και κερδίζει MVP. Αν ήμουν μόνο στη συζήτηση για το ποιος είναι MVP, αυτό θα αρκούσε. Αν πάρει κάποιος του χρόνου το MVP και νομίζει ότι θα είμαι νευριασμένος, θα του πω ότι έπαιζα στον Φιλαθλητικό.

Θα νευριάσω αν το κερδίσει ο ΛεΜπρόν και όχι εγώ; Δεν θα τρελαθούμε τελείως. Πριν από επτά χρόνια έβλεπα τον ΛεΜπρόν με ανοιχτό το στόμα. Ήταν ο δικός μου Τζόρνταν και τώρα είμαι στην ίδια συζήτηση για εκείνον. Εχω πιάσει τον εαυτό μου να λέω «τι έκανα ρε φίλε».

Εγινε όταν έβαλα 14 στην preseason με τους Καβαλίερς, στα 18 μου και όταν έβαλα 50 στους Τζαζ. Πήγα σπίτι και έλεγα έβαλα 50 στο ΝΒΑ. Δεν είναι όλοι έτσι, εγώ είμαι έτσι, είμαι περίεργος σαν άνθρωπος.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν στους Μπακς, πίστευαν σε εμένα οι συμπαίκτες μου κάθε βράδυ. Και δάχτυλα να μην είχα, θα έπαιζα, αλλά εντάξει, στη ζωή υπάρχουν αυτά, υπάρχει και του χρόνου. Αν βρεθούμε στην ίδια θέση, να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Για τους δεσμούς της οικογένειας, πάρτε τα όλα, πάρτε τη φήμη και τα χρήματα. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα μπροστά στην οικογένειά μου. Όταν το πήρε ο Κώστας, ήταν έξι το πρωί και ήμουν με σαμπάνια όταν με πήρε τηλέφωνο ως πρωταθλητής».

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024