Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρότυπο καταφύγιο ζώων στο Μαρκόπουλο

Πρότυπο καταφύγιο ζώων στο Μαρκόπουλο

Ο τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα αδέσποτα ζώα δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας.

Μόνο ευχάριστα συναισθήματα προκαλεί η συχνότερη ένταξη καταφυγίων ζώων στον προγραμματισμό των τοπικών κοινωνιών. Στην προκειμένη περίπτωση ένας σύνδεσμος από δήμους της Αττικής, κατάφερε μετά από πολύ σκληρή δουλειά να εντάξει ένα διαδημοτικό καταφύγιο ζώων στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ. Πρόκειται για τον σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 2 χρόνια κατά εκτίμηση στη θέση Βαλαδόποτρα Μαρκοπούλου. Ο σύνδεσμος πριν χρόνια είχε αποκτήσει την εν λόγω έκταση 18 στρεμμάτων με σκοπό να την αξιοποιήσει όταν λάβει τις απαιτούμενες πολεοδομικές άδειες, έγκριση από το δασαρχείο και ότι άλλο. Άδραξε την ευκαιρία και με την πολύτιμη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών ενός δήμου μέλους του-του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού ολοκλήρωσε την μελέτη, την έθεσε προς χρηματοδότηση στο επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος Φιλόδημος και ο σκοπός επετεύχθη. Ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Παύλος Καμάρας με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας δήλωσε: «Είναι ένα έργο ζωής για όλους εμάς στον σύνδεσμο που χρόνια το παλεύαμε. Πλέον σε πολύ σύγχρονες εγκαταστάσεις τα αδέσποτα ζώα θα λάβουν την φροντίδα που αξίζουν». Στο ερώτημα μας για τα λειτουργικά έξοδα και πως θα καλυφθούν ο κ. Καμάρας με πάσα ειλικρίνεια μας ανέφερε πως θα εξεταστούν όλες οι λύσεις καθώς ο σύνδεσμος δεν έχει ούτε κτηνιάτρους αλλά ούτε και τις οικονομικές δυνατότητες για να αναλάβει τα λειτουργικά κόστη. Όπως μας είπε υπάρχει στη σκέψη να δημιουργηθεί μια αναπτυξιακή εταιρία που να το αναλάβει.

Εμείς λέμε από την πλευρά μας πως η διαδημοτική αυτή προσπάθεια που θα αποτελέσει εφαλτήριο και για άλλους δήμους, είναι αναγκαίο να στηριχθεί όσο απαιτείται ώστε να είναι πράγματι ένα «στολίδι» για τον τόπο μας και η…γη της επαγγελίας για τα ζωάκια. Χαρούμενος με την εξέλιξη είναι και ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου ο οποίος μάλιστα τόνισε και την ορθότητα της δημοτικής του αρχής να επανενταχθεί ο δήμος στον σύνδεσμο(ΣΒΑΠ) τον περασμένο Φεβρουάριο με απόφαση δημοτικού συμβουλίου: «Δικαιώνεται η απόφαση αυτής της της Δημοτικής Αρχής για επανένταξη του Δήμου μας στον ΣΒΑΠ, διότι εκ του αποτελέσματος προάγονται επιτυχώς οι αρχές για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Ειδικότερα στην προκειμένη περίπτωση, με αυτό το σημαντικό έργο, προασπίζουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των αδέσποτων όσο και του κοινωνικού συνόλου. Αποδεικνύεται πως όταν οι συμμαχίες στην

Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνονται με πρόγραμμα και σχέδιο φέρνουν αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΒΑΠ. Είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους». Ευελπιστούμε πως μετά την πράξη ένταξης στο «Φιλόδημος» θα ολοκληρωθούν και όλες οι αναγκαίες επιπλέον μελέτες ώστε να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Αυτές οι διαδημοτικές προσπάθειες αποδίδουν καρπούς όταν υπάρχει ένας κοινός σκοπός και θέληση. Συγχαρητήρια στον ΣΒΑΠ.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024