Ο Ματ Χάνκοκ επιβεβαίωσε ότι η απαγόρευση του σεξ με οποιονδήποτε εκτός του σπιτιού θα συνεχιστεί και μετά την άρση του εθνικού lockdown της Αγγλίας.

Ο υπουργός Υγείας είπε στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην Downing Street ότι ζευγάρια που ζουν χωριστά σε περιοχές της κατηγορίας 2 μπορούν να συναντηθούν μόνο έξω.

Τα νοικοκυριά επιτρέπεται να αναμειγνύονται σε περιοχές της κατηγορίας 1, ενώ τα άτομα στην κατηγορία 3 μπορούν να συναντήσουν άλλα νοικοκυριά μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Τι γίνεται με τα ζευγάρια που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι;

«Ο φίλος μου και εγώ είμαστε σε μακροχρόνια σχέση, αλλά ζούμε σε ξεχωριστά νοικοκυριά, οπότε δεν είμαστε σίγουροι ποιοι κανόνες ισχύουν για εμάς», ρώτησε μια κοπέλα τον Υπουργό.

«Μας επιτρέπεται να βλέπουμε ο ένας τον άλλον σε εσωτερικούς χώρους ή μόνο σε εξωτερικούς χώρους, παρά το γεγονός ότι είμαστε σε καθιερωμένη σχέση;»

Ο κ. Χάνκοκ απάντησε λέγοντας ότι οι κανόνες που περιγράφουν λεπτομερώς τι «επιτρέπεται» θα μπορούσαν να βρεθούν στον ιστότοπο gov.uk, αλλά πρόσθεσε ότι κατάλαβε τον αντίκτυπο που είχαν οι περιορισμοί στα ζευγάρια που ζουν χωριστά.

«Για όλους που παρακολουθούν εάν βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, τότε το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε και να κοιτάξετε με ακρίβεια τους κανόνες», είπε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr