Οι πιο πρωτότυπες συνταγές για να εντάξουμε την κολοκύθα στη διατροφή μας
Μπορεί η κολοκύθα να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στην ελληνική κουζίνα, είναι όμως ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που αξίζει μια θέση στη διατροφή μας
Spotlight
-
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
-
Άνδρας μετακόμισε σε all-inclusive πεντάστερο ξενοδοχείο επειδή είναι φθηνότερο από το ενοίκιο του
-
Η Οικονομική Υστέρηση της Ελλάδας και η Ευρωζώνη
-
Η «σκοτεινή» πλευρά του Nickelodeon - Το σκάνδαλο της παιδεραστίας
Μπορεί η κίτρινη κολοκύθα να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική κουζίνα, είναι όμως ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που αξίζει μια θέση στη διατροφή μας.
Το έντονο χρώμα της οφείλεται στην υψηλή της περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και μας προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία. Παράλληλα, η κολοκύθα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, καλίου, χαλκού και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μάλιστα, είναι πλούσια και σε φυτικές ίνες, επομένως μας κρατάει χορτάτους για αρκετή ώρα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσουμε την κολοκύθα (π.χ. κολοκυθόσουπα βελουτέ, ψητή με βαλσάμικο, κολοκυθόπιτα, σε smoothie), ωστόσο οι συνταγές που θα δείτε παρακάτω είναι πραγματικά πρωτότυπες και εύκολες.
Εύκολες και πρωτότυπες συνταγές με κολοκύθα:
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις