Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Supermini το επόμενο μέλος της ηλεκτρικής

Supermini το επόμενο μέλος της ηλεκτρικής «οικογένειας» των VW ID

H VW έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξέλιξη του επόμενου ηλεκτρικού μοντέλου της με τα διακριτικά ID το οποίο θα λειτουργήσει ως ηλεκτροκίνητη εναλλακτική για το Polo.

H γερμανική ανεβάζει ρυθμούς σε σχέση με την ηλεκτροκίνητη γκάμα της ετοιμάζοντας, ένα ακόμα μοντέλο το οποίο, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες θα τοποθετηθεί κάτω από το ID.3 Hatchback.

Το νέο μοντέλο θα υιοθετήσει τα διακριτικά ID.2 και αναμένεται να αξιοποιήσει μια μικρότερη παραλλαγή της πολυχρηστικής πλατφόρμας MEB όπου βασίζονται όλα τα ήδη γνωστά μοντέλα της σειράς ID και σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναμένεται να ξεκινά από τα 20.000 ευρώ.

Η VW έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εξέλιξης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο έως το 2023 ενώ, όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το νέο μοντέλο θα λειτουργήσει ως ηλεκτροκίνητο alter ego του Polo.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, με δεδομένο το περιορισμένο μέγεθος του μοντέλου και τον αστικό προσανατολισμό του, υπάρχουν σκέψεις να αξιοποιηθούν χαμηλότερης απόδοσης αλλά και χαμηλότερου κόστους μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου.

«Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf είχε μπαταρία 36 kWh και δεδομένου ότι θα πρόκειται για ένα μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο για οδήγηση στην πόλη όπου οι απαιτήσεις για αυτονομία είναι μικρότερες, μπορώ να υποθέσω ότι μια αντίστοιχου μεγέθους μπαταρία θα είναι επαρκής» δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της VW.

Σημειώνεται ότι προσφάτως η VW υπερδιπλασίασε το ποσό επενδύσεων για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων και λογισμικού, ανακοινώνοντας ότι θα αφιερώσει 73 δισεκατομμύρια ευρώ για τους παραπάνω τομείς έως το 2025 ήτοι περίπου το μισό προϋπολογισμό της για την επόμενη πενταετία.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το ID.3 το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία, η VW έχει ήδη δρομολογήσει το λανσάρισμα του ID.4 το οποίο θα συνοδευτεί και από μια coupe SUV έκδοση με τα διακριτικά ID.5. Θα ακολουθήσουν το minivan ID. Buzz το 2022 και η έκδοση παραγωγής του ID.Vision το οποίο αναμένεται να διατεθεί σε τετράθυρη και πρακτική έκδοση και να προσφέρει αυτονομία έως και 700 χλμ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024