Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βατόπουλος: Θα παραμείνουν σε υψηλά ποσοστά για καιρό διασωληνωμένοι και νεκροί

Βατόπουλος: Θα παραμείνουν σε υψηλά ποσοστά για καιρό διασωληνωμένοι και νεκροί

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει άρση lockdown στη χώρα μας την 1η Δεκεμβρίου ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει άρση lockdown στη χώρα μας την 1η Δεκεμβρίου ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η εικόνα που έχουμε τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά διασωληνωμένους και νεκρούς από τον κοροναϊοό θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος έθεσε ως πρωταρχική ανάγκη το άνοιγμα των σχολείων καθώς όπως τόνισε ταλαιπωρούνται και τα παιδιά και οι γονείς με την τηλεκπαίδευση.

«Θα παραμείνουν δυστυχώς σε υψηλούς αριθμούς για αρκετό καιρό οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί», ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στο Open και πρόσθεσε: «Ναι μεν πέφτουν τα κρούσματα, αλλά όχι στο ρυθμό που θα θέλαμε. Μας ανησυχεί αυτό. Η πτώση είναι μικρότερη. Το lockdown δεν εφαρμόζεται όπως θα έπρεπε, ενώ τελικά ο ιός είναι παντού. Οποιαδήποτε περιοχή, που δεν έχει πολλά κρούσματα, μπορεί με ένα «ατυχές» περιστατικό να διασπαρεί. Δεν είναι στους ρυθμούς που ελπίζαμε η πτώση. Υπήρχαν παντού κρούσματα και το καλοκαίρι και το γνωρίζαμε».

Ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε ακόμα ότι «ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι τα σταγονίδια και ο συνωστισμός μετά η μετάδοση από τις επιφάνειες», ενώ ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι «υπάρχουν μεταλλάξεις αλλά ακόμη δεν υπάρχει πρόβλημα».

Όσον αφορά στα Χριστούγεννα και το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής ανέφερε ότι είναι «πολύ νωρίς η 1η Δεκεμβρίου για άνοιγμα της χώρας. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα, ταλαιπωρούνται τα παιδιά και οι γονείς. Πρέπει να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα»

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024