Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επτά Αθηναίες

Επτά Αθηναίες «της διπλανής πόρτας» παραδίδουν μαθήματα στιλ

Στιλ δεν είναι μόνο η εκκεντρικότητα και η εξτραβαγκάντζα που προβάλλει το τρέχον, mainstream lifestyle. Συχνά, οι πιο άξιες εκπρόσωποί του δεν είναι οι celebrities, αλλά οι καθημερινές γυναίκες. Οι συγκεκριμένες εφτά ξεχωρίζουν και όχι απλώς για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Γυναίκες διαφορετικών γενιών που υπάρχουν και φαίνονται η καθεμιά με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Όμορφες, όχι επειδή το λέει ο καθρέφτης τους μόνο. Οι βιβλιοθήκες τους είναι σίγουρα πιο ενημερωμένες από το νεσεσέρ τους, κι ας είναι σχεδόν πάντα αψεγάδιαστες. Το ντύσιμό τους απηχεί κομμάτια της προσωπικότητάς τους, ενώ αγαπούν να είναι (και) φυσικές. Και τελικά, εκπέμπουν ανεπιτήδευτα στιλ και κομψότητα. 

Χριστίνα Παπαπαναγιώτου, δικηγόρος

Κλασικές εμφανίσεις και αδιαπραγμάτευτη θηλυκότητα.

Ντυνόμαστε και αποκαλύπτουμε -ασυνείδητα- πλειάδα πληροφοριών για εμάς. Προσωπικά αγαπώ τις λιτές, κλασικές γραμμές στα ρούχα, τις ψηλοτάκουνες γόβες και τα υπερμεγέθη, εκκεντρικά αξεσουάρ που τα τελευταία χρόνια δημιουργώ η ίδια.

Αγνοώ τι μπορούν αυτές οι επιλογές μου να αποκαλύπτουν για μένα, γνωρίζω, ωστόσο, ότι εφόσον η μόδα είναι μορφή Τέχνης, το στιλ μας είναι η προσωπική, καθημερινή μας συμβολή στην Τέχνη αυτή.

Ίδιον των αληθινά σοβαρών ανθρώπων: δεν παίρνουν τον εαυτό τους και πολύ στα σοβαρά. Και, ναι, αυτό είναι στιλ.

Βασιλεία Περόγλου, ραδιοφωνική παραγωγός (podcast-youtube: Vasileia Blue)

Η ομορφιά ακτινοβολεί μέσα από την απλότητα.

Το μόνο που φροντίζω πάντα να φοράω, να επιδεικνύω είναι η διάθεσή μου! Όποια κι αν είναι την αποδέχομαι έχοντας παράλληλα μία προσμονή για το αυθόρμητο, το άγνωστο που θα μου συμβεί! Το ύφασμα, τα υποδήματα ή τα αξεσουάρ είναι αυτά που θα πλαισιώσουν την προσωπικότητά μας, θεωρώ. Δεν πρέπει ποτέ να μας καπελώνουν.

Η φωνή της έχει ταξιδέψει χιλιάδες ακροατές κατά καιρούς, όμως το βλέμμα της λέει επίσης πολλά.

Κορίνα Παλάσκα, χορεύτρια, φωτομοντέλο

Ωδή στην φύση. Το γυμνασμένο κορμί της Κορίνας είναι ο πυρήνας του στιλ της.

«Η κομψότητα είναι φυσικό χάρισμα, αν μια γυναίκα δεν την έχει γυμνή, δεν θα μπορέσει να την αποκτήσει ποτέ, όσα ρουχα κι αν φορέσει» , είπε ο εξαιρετικός Καρλ Λαγκερφελντ.

Αυτά τα λόγια με εκφράζουν απόλυτα , καθώς ως χορεύτρια θεωρώ ότι αν νιώθεις όμορφα και άνετα μέσα στο σωμα σου, ό,τι κι αν φορέσεις θα δείχνεις υπέροχη. Δυστυχώς, δεν μπορώ να βγαίνω γυμνή όσο κι αν το ήθελα, οπότε θα έλεγα ότι το στυλ μου δεν έχει έναν ιδιαιτερο χαρακτήρα, παρά το πώς αισθάνομαι την εκάστοτε μέρα.

Ένα φορεμα , ένα τζινάκι, λίγο φαρδύ γιατί δεν θέλω να μου περιορίζει την κίνηση, με ένα απλό μπλουζάκι ή πουλόβερ, μαύρο και κοντό συνήθως, τα αρβυλάκια μου, την μάλλινη oversized ζακέτα μου και έφυγα. Απλή, λιτή και άνετη. Κάποιες μέρες που θέλω να νιώσω λίγο πιο σέξυ θα βάλω την ψηλή την μπότα, ένα τακούνι πάντα ανεβάζει την λίμπιντο και την διάθεση.

Στην σχολή χορού της με σέξι ψηλοτάκουνα στιλέτα σε «σκονισμένο ροζ».

Λίγο ρουζ , λιγη μάσκαρα, ενα λαμπερό χαμόγελο και δεν χρειάζεται κατι παραπάνω για να είσαι όμορφη. Αν βγω βράδυ, τις καλές μέρες που βγαίναμε βράδυ, δηάδή το τζινάκι θα γίνει εφαρμοστό ή θα γίνει… φούστα pencil και θα συνδυαστεί με ένα top που αναδεικνύει τα γυμνασμένα χέρια μου, φυσικά τακούνι, προσθέτω και λίγο eye liner και έτοιμη. Αυτό που επιθυμώ από τη γκαρνταρόμπα μου είναι να μπορώ πάντα να νιώθω ελεύθερη να κινούμαι και φυσικά να αισθάνομαι ο εαυτός μου.

Φαρδιά ρούχα για να μην παρεμποδίζεται η φυσική κίνηση του σώματος.

Ρέα Ζαχαριά, καθηγήτρια αγγλικών, ραδιοφωνική παραγωγός, επιμελήτρια κειμένων

Γυαλιά ηλίου γνωστής εταιρείας και εντυπωσιακό ρολόι.

Η ομορφιά φοριέται μέσα έξω και είναι θέμα προσωπικής αντίληψης. Φέρει τα πρότυπα της εποχής και τα γονίδια των δικών μας, έχει συνήθως καθαρό πρόσωπο και βαθύ βλέμμα. Έχει χαμόγελο, κυρίως αυτό. Ανεπιτήδευτο και ατόφιο. Έχει και μια ρουτίνα καθαριότητας, διατροφής, φροντίδας στα στοιχειώδη, αντηλιακής προστασίας και καλού ύπνου όταν η ζωή το επιτρέπει. Νομίζω ο  ύπνος, το γέλιο και ο ήλιος ισιώνουν δέρμα και ψυχή.

Τα τακούνια προσδίδουν χάρη και αέρα στο περπάτημα.

Το στυλ είναι σύνθετο, πιο πολύ θέμα κουλτούρας και γοητείας τελικά. Με μαγεύουν οι ιδιαίτεροι άνθρωποι, έχουν τον τρόπο να χρωματίζουν τις δικές μου μονοχρωμίες. Και οι τσάντες. Η γυναικεία τσάντα και το περιεχόμενό της είναι η προσωπική μας ιστορία.

Προσεγμένα φρύδια και περιποιημένο μανικιούρ: δύο βασικά κλειδιά.

Δήμητρα Νικολάου, πολιτικός μηχανικός

Σαν σύγχρονη πριγκίπισσα της πόλης.

Μου αρέσει τα outfit που φοράω να είναι κατάλληλα για κάθε ώρα και περίσταση μες στη μέρα. Γι’ αυτό επιλέγω να φοράω άνετα ρούχα, βάζοντας όμως πάντα μια ιδιαίτερη πινελιά!  Ένα ωραίο ζευγάρι σκουλαρίκια, μια ιδιαίτερη τσάντα ή ακόμα κι ένα φουλάρι μπορούν να απογειώσουν το στυλ σου και να το κάνουν θηλυκό και classy. Νομίζω πως μια γυναίκα που ενδιαφέρεται για το στιλ της οφείλει να επενδύσει στα σωστά αξεσουάρ.

Η κομψή τσάντα τραβάει δικαίως τα βλέμματα.

 Άννα Κουρουπού, διευθύντρια «Red Umbrella Athens», ακτιβίστρια

Υπερπαραγωγή. Μια στο τόσο χρειάζεται και αυτό, σωστά, Άννα;

Κάποτε στυλ για μένα ήταν να είναι η εμφάνιση μου πιο feminize, να φαίνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο «γυναίκα».

Αφού κατακτήθηκε αυτό, όλα μετά ήταν και είναι παιγνίδι με τα χρώματα, τα υφάσματα και, φυσικά, ο συνδυασμός class και θηλυκότητας. Χωρίς να υποβιβάζει το ένα το άλλο.

Υπέροχο, φυσικό χρώμα στα μαλλιά και χαμόγελο. Τι άλλο χρειάζεται η ομορφιά για να φανεί;

Αφροδίτη Παπαδάτου, εικαστικός, κειμενογράφος

Ένα oversized τζιν τζάκετ δεν θα ξεχωρίσει χωρίς την κατάλληλη στάμπα!

Το στιλ είναι μια έννοια σύνθετη, πιστεύω. Είναι αυτό που εκπέμπεις και αυτό που πιστεύεις. Το ντύσιμό μας εκφράζει, συχνά, τον εσωτερικό μας κόσμο, την διάθεσή μας. Μου αρέσει το ανδρόγυνο λουκ, με την σεξουαλικότητα να μην κάνει μπαμ, αν και αγαπώ την διακριτική θηλυκότητα. Μικρή, πάντως, με θυμάμαι να φοράω T-shirts ξαδελφών και φίλων σε φαρδιές γραμμές με logo και εικόνες υπερηρώων. Μου αρέσει το δέρμα να γίνεται μέρος του στιλ και του ντυσίματος. Ίσως γι΄αυτό και έχω επιλέξει να κάνω μερικά tattoo.  Φοράω σχεδόν πάντα ένα κόκκινο κραγιόν που κάνει ενδιαφέρουσα αντίθεση με κάτι αντρόγυνο. Βέβαια, τώρα με τις μάσκες…

Το καλοκαίρι είναι η εποχή του no make up, αλλά και η εποχή της ζωηρής χρωματικής παλέτας.

Είμαι από τις γυναίκες που αλλάζουν συχνά χρώμα στα μαλλιά και κούρεμα: αναλόγως με το μαλλί που έχω ανά περίοδο, είμαι ή νιώθω και κάποια άλλη! Έτσι… σαν χαμαιλέων. Από την άλλη, νομίζω πως είμαι πιστή σε κάποιες γενικές αρχές της αισθητικής μου: έχω έναν πυρήνα. Οι ρίζες είναι σαφείς, τα κλαδιά αλλάζουν φύλλωμα. Νομίζω ισχύει το ίδιο και με τα περί ηθικής (μου).

Κάτι τελευταίο: με αντιμετωπίζω σαν piece of art, γιατί πιστεύω ότι, όπως η ζωή είναι τέχνη, έτσι μπορούν να είναι και οι άνθρωποι, καθένας ξεχωριστά: να ακτινοβολούν…τέχνη και ζωή!

Κόκκινο κραγιόν, tattooo και πηγαίο street attitude. This is sexy.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024