Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ : Η έντονη κριτική που δέχεται από αγανακτισμένους Ρεπουμπλικάνους

Τραμπ : Η έντονη κριτική που δέχεται από αγανακτισμένους Ρεπουμπλικάνους

Οι προσπάθειες του Τραμπ να ακυρώσει εκατομμύρια νόμιμα ψηφοδέλτια για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία με φαυλότητα, έχει και υγειονομικές αρνητικές επιδράσεις

Η προσπάθεια του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει τις εκλογές που έχασε υπονομεύεται από την ανοησία των νομικών του ισχυρισμών και προκαλεί ορισμένους υψηλού προφίλ Ρεπουμπλικάνους να αντιδράσουν.

Οι έντονες κριτικές

Η νομική ομάδα του Προέδρου, καταστρέφοντας τις μακροχρόνες παραδόσεις μιας ομαλής και  ειρηνικής μεταβίβασης της εξουσίας, πυροδοτεί μακροχρόνιες δικαστικές προκλήσεις και συσσωρεύει πιέσεις στους αξιωματούχους των εκλογών.

Οι βοηθοί του πυροδοτούν μια πολιτική καταιγίδα, προφανώς σχεδιασμένη να υπονομεύσει την προεδρία του Τζο Μπάιντεν πριν ξεκινήσει, και να προστατεύσει τον Τραμπ από την ιστορική ταπείνωση που έρχεται με την απώλεια εκλογών μετά από μία μόνο θητεία.

«Έχει τελειώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ρεπουμπλικάνων από το Μίσιγκαν, Fred Upton, στο «Inside Politics» του CNN.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν, ένας συχνός επικριτής του Τραμπ, δήλωσε στο CNN ότι η συμπεριφορά του Τραμπ ήταν παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται σε μια «Μπανανία».

Ένα κρίσιμο σημείο, ωστόσο, μπορεί να πλησιάζει στην αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της ομάδας του εκλεγμένου Προέδρου σχετικά με την άρνηση του Τραμπ να ξεκινήσει τη μετάβαση, με πιστοποίηση ψηφοφορίας που αναμένεται τη Δευτέρα στο Μίσιγκαν και στις περισσότερες κομητείες της Πενσυλβανίας.

«President Donald Trump’s effort to overturn the election he lost is being increasingly undermined by the inanity of his…

Posted by CNN on Sunday, 22 November 2020

Ο πολιτικός και υγειονομικός αντίκτυπος

Εάν οι τοπικοί αξιωματούχοι στο Μίσιγκαν προχωρήσουν, παρά την παρέμβαση του Λευκού Οίκου που αναπαράγει αβάσιμους ισχυρισμούς μαζικής απάτης, και επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα τότε η θέση του Τραμπ θα γίνει  σαφώς λιγότερο ανθεκτική ακόμη και αν αρνείται να απομακρυνθεί από τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι κέρδισε στις 3 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, αξιωματούχοι των Ρεπουμπλικάνων στο Μίσιγκαν προσπαθούν ιδιαίτερα να καθυστερήσουν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων δημιουργώντας κομματικό αδιέξοδο στο συμβούλιο της Πολιτείας.

Οι προσπάθειες του Τραμπ να ακυρώσει εκατομμύρια νόμιμα ψηφοδέλτια για να κερδίσει μια δεύτερη θητεία με τέτοιον φαύλο τρόπο, έχει και υγειονομικές αρνητικές επιδράσεις καθώς ο αξιωματούχος που ηγείται της προσπάθειας εμβολιασμού για τον κοροναϊό προειδοποίησε μιλώντας στο CNN Κυριακή ότι θα ήταν προτιμότερη μια ομαλή μετάβαση, δεδομένης της ζωτικής σημασίας για γρήγορο εμβολιασμό δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών.

«Φυσικά, η ομαλότητα είναι αυτό που όλοι στοχεύουμε και, ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερη», δήλωσε ο Moncef Slaoui.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν σε επαρκές επίπεδο ανοσίας μέσω εμβολιασμών έως τον Μάιο, είπε, προσφέροντας ελπίδα για επιστροφή στην κανονική ζωή, αν και υπάρχει φόβος ότι ενδεχόμενα ταξίδια για το Thanksgiving θα προκαλέσουν νέα μεγάλη έκρηξη κρουσμάτων.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024