Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 3 ιστορίες του ΠΑΣ που εξηγούν πως λειτουργεί το VAR της Εξυγίανσης (vids)

Οι 3 ιστορίες του ΠΑΣ που εξηγούν πως λειτουργεί το VAR της Εξυγίανσης (vids)

Τρια διαιτητικά «εγκλήματα» που δείχνουν πως λειτουργεί το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γκολ του Ελ Καντουρί, το πέναλτι της ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες και το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στους Ηπειρώτες.

Τρία παιχνίδια. Τρεις φάσεις. Τρεις ιστορίες, που εξηγούν πως λειτουργεί το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πως λειτουργεί το VAR σε καθεστώς… εξυγίανσης.

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1. Το παιχνίδι που έγινε απόψε στην Τούμπα. ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1. Το ματς που έγινε στις 25/10 στους Ζωσιμάδες και ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (1-1), που πραγματοποιηθηκε στην πόλη της Ηπείρου στις 4 Οκτωβρίου. Τρεις αγώνες που σημαδεύτηκαν από διαιτητικά λάθη. Σημαντικά λάθη, που αλλοίωσαν τα αποτελέσματα και οδήγησαν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ σε νίκες και τον Ολυμπιακό σε γκέλα.

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι ξεκινώντας από το αποψινό παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κράταγε στα χέρια του την ισοπαλία μέχρι το 90+1’. Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και έψαχνε το γκολ της νίκης. Ο Σβαμπ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ασπρόμαυροι, ο Τσόλακ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Καντουρί και αυτός με γυριστό την έστειλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 2-1.

Ενα γκολ, που σκανδαλωδώς μέτρησε, αφού υπάρχει διπλή παράβαση στην αρχή της φάσης. Ο Τσόλακ αφενός βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, όταν εκτελείται το φάουλ αφετέρου κάνει επιθετικό φάουλ στον Πίρσμαν. «Καπακώνει» τον αντίπαλό του και τον πετάει στο έδαφος. Παρά τις παραβάσεις του Κροάτη φορ, όμως, τόσο ο διαιτητής του αγώνα, Τάσος Σιδηρόπουλος όσο και ο VARίστας, Εμμανουήλ Σκουλάς, δεν ακύρωσαν το γκολ.

Η φάση ελέχθηκε στο VAR για μερικά δευτερόλεπτα και το γκολ μέτρησε κανονικά (!), παρά τις οργισμένες αντιδράσεις των φιλοξενούμενων που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πουν στον Σιδηρόπουλο ότι υπάρχει φάουλ! Δύο παραβάσεις. Φάουλ και οφσάιντ, αλλά για τον Σκουλά δεν συνέβη τίποτα. Στην Ελλάδα της… εξυγίανσης, ζούμε, άλλωστε. Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο με τις… ευλογίες των Σκουλά και Σιδηρόπουλο και σήμερα έχουμε απλά Κυριακή.

Δεύτερη ιστορία. ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ, το οποίο έληξε 0-1 υπέρ της Ενωσης. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε τη νίκη στους Κιτρινόμαυρους μπήκε με πέναλτι στο 15’. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει φάουλ, ο Μάνταλος γέμισε, ο Χνιντ πήρε την κεφαλιά και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης στο φινάλε της εξόδου έπεσε πάνω στον παίκτη της Ενωσης. Η φάση είχε τελειώσει ουσιαστικά και ο διαιτητής είχε δείξει άουτ.

Η μπάλα είχε φτάσει στην… Πρέβεζα, όταν το VAR κάλεσε τον Διαμαντόπουλο και του είπε ότι υπάρχει πέναλτι. Ο ίδιος είδε τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα, δίνοντας στην ΑΕΚ ουσιαστικά το γκολ της νίκης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το VAR χρειάστηκε άλλες δύο φορές, με τον VARίστα να ακυρώνει δύο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα για οφσάιντ. Ολα… κιτρινόμαυρα τα έβλεπε το VAR σε εκείνο το παιχνίδι. Συμπέρασμα; Νίκη της ΑΕΚ. Ηττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τρίτη ιστορία. ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός. Το σκορ στο 1-1, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να ψάχνει το γκολ της νίκης. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Χασάν από κοντά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Ο Αιγύπτιος και οι υπόλοιποι Ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν το γκολ της… λύτρωσης, αλλά o Καραντώνης και ο Κοτσάνης είχαν διαφορετική άποψη. Η φάση ελέχθηκε στο βίντεο και χρειάστηκαν περισσότερα από τέσσερα λεπτά για να αποφασίσει ο VARίστας ότι ο Ελ Αραμπί είναι οφσάιντ και να ακυρώσει το γκολ του Ολυμπιακού με το «έτσι θέλω». Σε μια φάση που όπως φαίνεται από το ριπλέι ο Μαροκινός σε καμία περίπτωση δεν είναι εκτεθειμένος. Η πιο καθαρή φάση από τις άλλες αντίστοιχες στα ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Μια φάση που ο VARίστας, Κοτσάνης, κοίταζε μαζί με τον AVAR τέσσερα λεπτά για να βάλουν τη γραμμή εκεί που… εξυπηρετούσε την «εξυγίανση» και να βγάλουν σε θέση οφσάιντ τον Ελ Αραμπί.

Μάλιστα, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εξηγώντας τη φάση στα καθιερωμένα βίντεο που κάνει κάθε εβδομάδα, άθελά του, απέδειξε ότι οι γραμμές στα οφσάιντ μπαίνουν χειροκίνητα, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον περίτρανο τρόπο όσα είχα καταγγείλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Τρεις διαφορετικές φάσεις, που δείχνουν πως λειτουργεί το VAR στην Ελλάδα της… εξυγίανσης. Μόνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πήρε βαθμό ο ΠΑΣ. Τα άλλα δύο τα έχασε…

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024