Τα προβλήματα είναι μια σκληρή πραγματικότητα, με την οποία ο Πέδρο Μαρτίνς (αναγκαστικά) έχει εξοικειωθεί. Από την Τετάρτη έως σήμερα, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε βασικούς ποδοσφαιριστές του να μένουν εκτός μάχης: Βαλμπουενά, Χασάν, Ελ Αραμπί, Χολέμπας, Βινάγκρε τέθηκαν νοκ άουτ, ενώ μία ημέρα πριν τον αγώνα, υπήρξε και πρόβλημα με τους Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς.
Λόγω αυτών των προβλημάτων, ο Μαρτίνς είναι αναγκασμένος να αλλάξει τελείως την προσέγγισή του στο παιχνίδι. Ετοιμάζοντας μια σειρά από αλλαγές στην 11άδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αλλαγές, που έχουν ως «κορωνίδα», ως πιο σημαντική διαφοροποίηση, τη χρησιμοποίηση του Κώστα Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και τη χρησιμοποίηση τους Ραφίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον σχηματισμό, οι πολλές μεσοεπιθετικές απουσίες του Ολυμπιακού κατέστησαν σχεδόν μονόδρομο για τον Μαρτίνς την επιλογή του 4-3-3. Με τον Μάντι Καμαρά, ωστόσο, να έχει ειδικές εντολές. Όχι πολύ διαφορετικές από ό,τι συνήθως, αλλά διαφοροποιημένες. Διότι ο προπονητής του τον θέλει πιο κοντά στον Φορτούνη και στην πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Σχεδόν… δεκάρι στην επιθετική παρουσία των Ερυθρόλευκων. Ώστε με τα τρεξίματά του να αυξάνει την πίεση στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, τώρα, ο Ζοσέ Σα θα ξεκινήσει και πάλι βασικός. Ο Ντρέγκερ θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη συμμετοχή του στον Ολυμπιακό, μετά την πολύ καλή παρουσία του με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στην άμυνα ο Ρούμπεν Σεμέδο θα έχει παρτενέρ τον ανεβασμένο Σισέ και όχι τον Μπα, που είναι επηρεασμένος από το διάστημα που νόσησε από κορωνοϊό. Με τον Ραφίνια να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο.
Μπροστά τους θα ξεκινήσει η… γνωστή τριπλέτα των χαφ με Εμβιλά, Μπουχαλάκη και τον Καμαρά.
Η τριάδα της επίθεσης παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Λόγω της απουσίας «καθαρού» σέντερ φορ, ο ρόλος αυτός θα πάει στον Φορτούνη, που έχει αγωνιστεί ακόμη 5 φορές στο παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση. Με τον Γιώργο Μασούρα να τον πλαισιώνει από αριστερά και τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς από δεξιά. Παίκτες που έχουν ειδικές οδηγίες να «πατούν» περιοχή» και να μετατρέποντα σε κρυφούς επιθετικούς, ώστε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός τη δημιουργία του αρχηγού του.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Άρης – Βόλος. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης – Βόλος για τη 2η αγωνιστική των θέσεων 5-8 πλέι οφ της Super League. Τηλεοπτικά από το Novasports 2HD.
Οι 11άδες που επέλεξαν Γρηγορίου και Μπράτσος για το σημερινό (18/4, 19:00) παιχνίδι στο Βικελίδης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 της Super League.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με 30-23 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Handball Premier για τα playoffs των θέσεων (1-4).