Πέτσας για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης : Αντικειμενικότητα και ποιότητα, οι αξίες που περιφρουρούμε
«Σήμερα που γιορτάζει η τηλεόραση επιβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια για καλύτερη και ποιοτικότερη τηλεόραση είναι διαρκής. Ο στόχος αυτός επιβάλλει εγρήγορση απέναντι στην προβολή διχαστικού λόγου, θρησκευτικού και ρατσιστικού μίσους, αλλά και αντιμετώπιση της μάστιγας των fake news.» τονίζει ο Στέλιος Πέτσας
«Η αντικειμενικότητα, η ισότητα και η ποιότητα αποτελούν τις αξίες τις οποίες θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε απολαμβάνοντας ό,τι τηλεοπτικά συναρπαστικό μας επιφυλάσσει για το μέλλον η ψηφιακή πρόοδος» επισημαίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.
«Σήμερα που γιορτάζει η τηλεόραση επιβεβαιώνουμε ότι η προσπάθεια για καλύτερη και ποιοτικότερη τηλεόραση είναι διαρκής. Ο στόχος αυτός επιβάλλει εγρήγορση απέναντι στην προβολή διχαστικού λόγου, θρησκευτικού και ρατσιστικού μίσους, αλλά και αντιμετώπιση της μάστιγας των fake news.»
» Ιδιαίτερα φέτος, η μέρα αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID – 19, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς καλούνται να επιτελέσουν ένα διευρυμένο ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ρόλο» επισημαίνει ο κ.Πέτσας στην ανάρτησή του και καταλήγει:
«Η Ελληνική τηλεόραση, 54 χρόνια μετά την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της, συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τηλεθεατές της.»
» Η Κυβέρνηση με τη διαμόρφωση ευνοϊκών προϋποθέσεων για επενδύσεις στα οπτικοακουστικά μέσα – όπως η μείωση του μη-μισθολογικού κόστους της εργασίας (φόροι και εισφορές), η μεγαλύτερη ευελιξία στην απασχόληση και η ενίσχυση των επιδοτήσεων μέσω του ΕΚΟΜΕ – στηρίζει την τηλεόραση και τους ανθρώπους της. Ενώ με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2018/1808 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων διαμορφώνουμε ένα δικαιότερο κανονιστικό περιβάλλον για το σύνολο του οπτικοακουστικού τομέα».
Η ανάρτηση
Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης.
Σήμερα που γιορτάζει η τηλεόραση επιβεβαιώνουμε ότι η…Δημοσιεύτηκε από Stelios Petsas στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
- Συνεργασία του Δήμου Χανίων και Αυστραλιανής Κυβέρνησης ενόψει της 85ης επετείου της Μάχης της Κρήτης
- Πώς είναι σήμερα ο Μήτσος από τη σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί»
- Interamerican στο Delphi Economic Forum XI: Προτείνοντας λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας
- Χαρίτσης για υποκλοπές: «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Να μην έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα θεσμικό πραξικόπημα»
- Markos by Night: Κορυφή για τον Μάρκο Σεφερλή και το Σάββατο 25 Απριλίου
- Κυρίαρχοι των κρητιδικών θαλασσών: Αρπακτικά χταπόδια των 20 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442