Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ζέκα ξανά στον Παναθηναϊκό; Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο Ζέκα ξανά στον Παναθηναϊκό; Ιδού οι λεπτομέρειες…

Ο Ζέκα δήλωσε και πάλι πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Οι λεπτομέρειες για το συμβόλαιό του με την Κοπεγχάγη, πότε αυτό ολοκληρώνεται και τι θέλουν οι πράσινοι

Ο Κάρλος Ζέκα αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες – σε ποσό – πωλήσεις του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Παραχωρήθηκε στην Κοπεγχάγη έναντι 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια εποχή που οι πράσινοι είχαν μεγάλη ανάγκη από χρήματα, αφού ο Γιάννης Αλαφούζος είχε αποφασίσε να μην χρηματοδοτεί την ομάδα και να την αφήσει να κατρακυλήσει βαθμολογικά, αλλά και σε θέμα πρεστίζ.

Στην πραγματικότητα ο Ζέκα δεν ήθελε να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Τον ανάγκασαν οι συνθήκες. Αν βρισκόταν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή στην Ελλάδα και με ευρωπαϊκές συμμετοχές φυσικά, δε θα συζητούσε καν το ενδεχόμενο αποχώρησής του για ένα πρωτάθλημα σαν αυτό της Δανίας. Στην Κοπεγχάγη, όμως, βρήκε τις συνθήκες που έψαχνε. Μια ομάδα που διεκδικεί και παίρνει τίτλους στη χώρα της, που έχει πλάνο και σχέδιο, που τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει και ένα καλό ευρωπαϊκό όνομα.

Ο Ζέκα με σημερινές του δηλώσεις αναφέρθηκε και πάλι στο ενδεχόμενο να γυρίσει στον Παναθηναϊκό και να κλείσει την καριέρα του εδώ. Είναι κάτι που δε λέει πρώτη φορά. Και είναι κάτι που εννοεί. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα στην οποία έμεινε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Φόρεσε τα πράσινα για μια εξαετία. Εξελίχθηκε, αναδείχτηκε, πήρε ελληνική υπηκοότητα και έγινε βασικό στέλεχος της Εθνικής μας ομάδας. Χρωστάει πολλά στον Παναθηναϊκό για την πορεία που πήρε η καριέρα του.

Ακόμα και την αλλαγή θέσης. Για όσους θυμούνται, ο Ζέκα ήρθε στην Ελλάδα ως δεξί εξτρέμ. Επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στην πορεία πήγε στον άξονα και η καριέρα του απογειώθηκε ως ένας κεντρικός μέσος. Είτε στο 6, είτε στο 8. Στο σινιάλο που κατά καιρούς κάνει ο Ζέκα στον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι δε μένουν ασυγκίνητοι. Φυσικά και θα τον ήθελαν πίσω. Φυσικά και θα είχαν ανάγκη τα χαρακτηριστικά του. Τα τρεξίματά του. Το πάθος του. Την ένταση που βγάζει στο παιχνίδι.

Ο ίδιος ο Αλαφούζος αν μπορούσε θα τον έφερνε πίσω… χθες. Όμως το πρόβλημα στην περίπτωσή του είναι άλλο. Ο Ζέκα βρίσκεται στα 32 του χρόνια και έχει συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη έως το 2023. Το επέκτεινε το 2019 για τέσσερα χρόνια. Αύγουστο του 2023 θα κλείσει τα 35 του χρόνια. Και σίγουρα θα είναι διαφορετικός από τον 29χρονο Ζέκα που έφυγε από την Ελλάδα το 2017. Το… σκαρί του είναι τέτοιο που πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι θα το λέει η καρδιά του ακόμα και τότε.

Όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο Παναθηναϊκός θα θέλει εκείνη την εποχή έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει πατήσει τα 35 και θα οδεύει στα 36. Το ιδανικό θα ήταν το συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη να… έσπαγε νωρίτερα. Και ο Ζέκα να φορούσε και πάλι τα πράσινα σε μια καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία.

Διότι στα 35 του χρόνια, ακόμα και αν γνωρίζουμε την ιδιοσυγκρασία του, ακόμα και αν είμαστε βέβαιοι πως θα θέλει να είναι ο ίδιος παίκτης με αυτόν που ξέρουμε και που μάθαμε από τα χρόνια που έπαιξε στον Παναθηναϊκό, ίσως τα πόδια να μην… ακολουθούν τις εντολές.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024