Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Το χρονικό μιας γενικότερης υποκρισίας

Κοροναϊός: Το χρονικό μιας γενικότερης υποκρισίας

Το πρόσχημα της με περισσή μικρόνοια ταύτισης του κερδοφόρου και πολλές φορές έξαλλου τουρισμού, με τα …πατριωτικά συμφέροντα είναι ανεπαρκές

Κατά τα φαινόμενα, η κάθαρση από το βασανιστικό δράμα της πανδημίας του Covid-19, μαζί με την εφεύρεση του σωτήριου εμβολίου, θα επέλθει και με μία αλύπητη αυτοκριτική αρχόντων αλλά και αρχομένων.

Διαφορετικά, όχι μόνον εμείς οι Έλληνες, αλλά και οι περισσότερες κοινωνίες της Υδρογείου θα βαυκαλίζονται και θα αλληλοσπαράσσονται με τα ψεύδη και τις υποκρισίες.

Υπάρχουν όμως και οι ατράνταχτες αλήθειες γι’ αυτούς όλους, που με τις μάσκες όχι της ένοχης υποκρισίας, αλλά με τις μάσκες των νοσηλευτριών, των νοσηλευτών και των γιατρών, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, δίνουν μαζί με τα ερευνητικά κέντρα της φαρμακολογίας, λυσιτελέστατα, τη μάχη για την εξαφάνιση του ιού που αποδεκατίζει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους, σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη!

Συμπτώματα κοσμοπολίτικης υποκρισίας

Στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού και ενώ η πατρίδα μας κατατασσόταν στην πρώτη γραμμή της υποδειγματικής και με τα λιγότερα θύματα αντιμετώπισης της πανδημίας:

  • Αιφνιδίως άνοιξαν διάπλατες οι πύλες των βορείων συνόρων μας στους αγαπητούς βαλκάνιους γείτονές μας. Με ελάχιστες βεβαιώσεις από τις πατρίδες τους, αλλά και τα δικά μας υγειονομικά επιτελεία, για την κατάσταση της υγείας τους, παρά μόνον με ανεπαρκείς ή δειγματοληπτικούς ελέγχους…
  • Η ίδια… διεθνιστική αντίληψη των ανοικτών θυρών ακολουθήθηκε και στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», γιατί και στα λιμάνια!
  • Τα πολυπληθή καραβάνια μέσω των οδικών, εναέριων αλλά και θαλάσσιων διαύλων επικοινωνίας, γέμισαν ως δια μαγείας τα ξενοδοχεία, τα παραθαλάσσια καφέ-μπαρ με τα έξαλλα προγράμματα των beach parties! Και για τα πιο βαριά χαρτζιλικωμένα πλουσιόπαιδα ή τους ματσωμένους «γεροντοσεβντάδες» ή με… εισιτήρια των 1.000-1.500 Ευρώ είσοδός τους και συμμετοχή τους, στις διονυσιακές παννυχίδες, σε υπερπολυτελείς μισθωμένες επαύλεις, στις γνωστές νησιωτικές ναυαρχίδες της ανοήτως αποκαλούμενης… «βαρειάς βιομηχανίας» του τουρισμού. Μάλιστα, για την απρόσκοπτη παράνομη και θανατηφόρα λειτουργία αυτών των… «ευαγών ιδρυμάτων» εφρόντιζαν ακόμη και ακριβοπληρωμένοι φύλακες, ή ορθότερα «τσιλιαδόροι», παρόμοιοι με τη φρουρά του αλήστου μνήμης βαρώνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ Γκραβίρια!
  • Τόσο οι ξενοδόχοι όσο και τα κατά τόπους επαγγελματικά επιμελητήρια θα μπορούσαν να εξισορροπήσουν τα δυσμενή οικονομικά απρόοπτα λόγω της πανδημίας δίνοντας μια μεγαλύτερη προσοχή προς την ελληνική πελατεία. Ας το παραδεχτούμε, επιτέλους, ότι ο μέσος έλληνας τουριστικός πελάτης, ανεξάρτητα από τα εισοδήματά του είναι περισσότερο γαλαντόμος από τους ξένους επισκέπτες μας. Αυτό σημαίνει ότι τα οποιαδήποτε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν σε περιόδους οικονομικής ύφεσης θα μπορούσαν να επιλυθούν με την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελλήνων τουριστών. Και αυτό σημαίνει καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια ορισμένων περιοχών που έχουν καταντήσει απρόσιτες λόγω μιας κατά παράδοσιν υποτίμησης της αξιοπρέπειας των ελλήνων πελατών.

Υπαιθρικά ξεφαντώματα

  • Το εναρκτήριο ξεφάντωμα, στον Αλίαρτο της Βοιωτίας, όπου χιλιάδες γλεντοκόποι, με το πρόσχημα εκδήλωσης συμπαράστασης σε τοπικό αθλητικό σύλλογο (!) έδωσαν το πρώτο ταπεινωτικό χαστούκι στην άριστα οργανωμένη εκείνη περίοδο, για την κρατική άμυνα, κατά του Covid-19. «Όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη». Πρώτος λοιπόν «τιμής ένεκεν» έσυρε τον κορυβαντικό χορό ο τοπάρχης βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας. Δεν έλειψε βέβαια και η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου που απηύθυνε… χαιρετισμό στους κορύβαντες! Και οι δύο εγκαλούνται τώρα με το αίτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας.
  • Τα αμέτρητα Δεκαπενταυγουστιανά υπαιθρικά πανηγύρια με τις κρασσοκατανύξεις και τους χορούς, που… διέλαθαν της προσοχής των θεματοφυλάκων της τάξης. Και εδώ τα συμπεράσματα ανήκουν στον ίδιο ανώνυμο Έλληνα νομοταγή…

Συμπέρασμα

Το πρόσχημα της με περισσή μικρόνοια ταύτισης του κερδοφόρου και πολλές φορές έξαλλου τουρισμού, με τα …πατριωτικά συμφέροντα είναι ανεπαρκές και μάλιστα, όταν το κυρίαρχο πρόβλημα της Υγείας και της Ζωής των Ελλήνων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Με τον ίδιο αυτό συλλογισμό κρίνονται καταδικαστέα και όλα τα κρούσματα απείθειας ορισμένων ιερωμένων, που κατά παράβαση των παραινέσεων του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, για συμμόρφωση προς τους κανόνες αυτοπροστασίας των πολιτών επιστρατεύουν μεταφυσικά τοτέμ και ταμπού, για να δικαιολογήσουν τις παραβάσεις τους.

Με τον ίδιο συλλογισμό, δεν κρίνονται ισχυρά τα επιχειρήματα της κατάλυσης του Συντάγματος με την απαγόρευση, εν μέσω της δεύτερης θανατηφόρας επέλασης του Covid-19, ταραχών από αντιεξουσιαστικά συλλαλητήρια.

Άλλωστε, αρκούν οι κείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για να επιβεβαιώσουν τα παραπάνω.

Και κλείνω το σημερινό μου σημείωμα, παραπέμποντας τον αναγνώστη στο πρόσφατο (16.11.2020) άρθρο του καθηγητή του Α.Π. Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόρη Καλφέλη, στις «Απόψεις» του In.gr με τον τίτλο: «Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και η αρχή της αναλογικότητας».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024