Η creative director του Dior Maria Grazia Chiuri, δημιούργησε την πρώτη loungewear συλλογή Dior Chez Moi, που απογειώνει την art of living at home, δηλαδή τη χαλαρή ζωή στο σπίτι, συνδυασμένη με την καλλιτεχνική ματιά του Pietro Ruffo, σχεδίασαν το εμβληματικό zodiac μοτίβο, φόρος τιμής στην πίστη του Christian Dior στην αστρολογία.

Η αστρολογική εμμονή του Ντιόρ

Η αστρολογία πάντοτε κατέχει μια σημαντική θέση για το σπίτι του Dior. Ήταν επίσης χάρη στα άστρα πως ο Κριστιάν Ντιόρ ξεκίνησε το 1946 όταν άνοιξε το δικό του οίκο, αλλά όχι προτού συμβουλευτεί τον Μαντάμ Ντελάγια, την προσωπική του αστρολόγο, η οποίος επιβεβαίωσε ότι η κυκλοφορία του σήματος του θα ήταν προικισμένη  από τον ουρανό.

Λίγες μέρες αργότερα γεννήθηκε ο εμβληματικός οίκος Christian Dior και όλα αυτά τα χρόνια όλες οι μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις για τον οίκο έγιναν μόνο μετά από διαβούλευση από τις προβλέψεις της αστρολόγου του διάσημου μόδιστρου.

Με τον καιρό, οι αναφορές στις πεποιθήσεις του σχεδιαστή στην αστρολογία και στον μυστικισμό πολλαπλασιάστηκαν. Αυτό ήταν εμφανές στα ψευδώνυμα που έδωσαν τα κομμάτια του: Bonne étoile (Τυχερό αστέρι) , Horoscope (Ωροσκόπιο}, Tour de cartes (μαντικές κάρτες) και Cartomancienne (Χαρτομαντεία).

Πολύ αργότερα, ως αφιέρωμα στην κληρονομιά του κ. Dior, ο Τζον Γκαλιάνο, δημιουργικός διευθυντής του οίκου από το 1999 έως το 2011, δημιούργησε αναφορές από την αστρολογία στις συλλογές του. Πρόσφατα, η Μαρία Γκράτσια Κιουρί συνέχισε αυτή την κληρονομιά με το να «λειτουργεί» μυστικιστικά, ουράνια μοτίβα, όπως ο ήλιος, το φεγγάρι, οι πλανήτες και άλλα αστέρια, στο τούλι και τα μεταξωτά φορέματα για την πρώτη συλλογή υψηλής ραπτικής (Haute Couture Spring / Summer 2017) για τον γαλλικό οίκο.

Το όραμα πίσω από την κομψή συνεργασία

«Πρόκειται για ένα μάθημα στην τέχνη του ευ ζην, της ανέμελης ζωής στο σπίτι με στιλ. Η άνετη και κομψή γραμμή που σχεδιάστηκε από τη Maria Grazia Chiuri διαθέτει σετ πιτζάμας, ντελικάτα μπουρνούζια και άνετα πόντσο διακοσμημένα με ονειρικές ζωγραφικές εικόνες από τον Pietro Ruffo και μια αναθεωρημένη έκδοση της υπογραφής toile de Jouy μοτίβο, που τραβήχτηκε εδώ στην ηλιόλουστη βεράντα του σπιτιού στην Ιταλία με θέα στη θάλασσα », δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Dior.

Δείτε το κλιπ της σειράς

Γράψτε το σχόλιό σας