Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ημέρες τρόμου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Κοροναϊός : Ημέρες τρόμου στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Η ανεξέλεγκτη πορεία του κοροναϊού, οι ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι συνεχείς εισαγωγές νοσούντων από covid έχουν γονατίσει το σύστημα υγείας

Την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη περιέγραψε γλαφυρά ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας λέγοντας στο MEGA ότι η «πόλη δέχεται επίθεση» .

Η ανεξέλεγκτη πορεία του κοροναϊού, οι ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι συνεχείς εισαγωγές νοσούντων από covid έχουν γονατίσει το σύστημα υγείας.

Μόνο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κοροναϊό ή νοσούντες, ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί ανοίγουν τώρα τις χειρουργικές αίθουσες αλλά και τις αίθουσες ανάνηψης προκειμένου να προστεθούν άλλες 4 κλίνες.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Το 22 μηνών βρέφος που είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από τις Σέρρες, το βράδυ της Τετάρτης, κατάφερε να κρατηθεί δυνατό κάνοντας το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να χαμογελάσουν για λίγο.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.

Η «εκτόξευση» των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αλλά και η συνεχιζόμενη πίεση στο σύστημα υγείας είναι πιθανό να οδηγήσουν σε νέα σκληρότερα μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η «ξέφρενη» πορεία του ιού.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024