Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεκπαίδευση : Ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Τηλεκπαίδευση : Ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες, η τηλεκπαίδευση λειτουργήσει με δύο τρόπους: την εκπαιδευτική τηλεόραση και την σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Μετά του μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ξεκινά σήμερα η τηλεκπαίδευση αλλά και για τους περισσότερους από 600.000 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Η σημερινή ημέρα είναι στην ουσία η πρώτη ημέρα εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές των δημοτικών, καθώς τη Δευτέρα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε εκπαιδευτική τηλεόραση, ενώ χθες ήταν αργία λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου.

Λόγω της υπερφόρτωσης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, σημειώθηκαν κάποια προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες και για τον λόγο αυτό έγινε νέα αναβάθμιση του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου που παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα για δεύτερη εβδομάδα.

Η τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκπαιδευτική τηλεόραση θα συνεχιστεί όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, ενώ πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, τα οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, στην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024