Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεκπαίδευση : Μάθημα αριθμητικής με τραπουλόχαρτα - Ο δάσκαλος εξηγεί στο MEGA το… γιατί

Τηλεκπαίδευση : Μάθημα αριθμητικής με τραπουλόχαρτα – Ο δάσκαλος εξηγεί στο MEGA το… γιατί

Κάποιοι γονείς προβληματίστηκαν. Ο Δόκτωρ Γιάννης Καραγιαννάκης, μαθηματικός εξήγησε στην εκπομπή Live News τα οφέλη μιας τέτοιας μεθόδου διδασκαλίας

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το μάθημα των μαθηματικών την πρώτη ημέρα τηλεκπαίδευσης της ΕΡΤ, καθώς ο δάσκαλος χρησιμοποίησε μια τράπουλα για να δείξει στα παιδιά απλές πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης.

Κάποιοι γονείς προβληματίστηκαν. Ο Δόκτωρ Γιάννης Καραγιαννάκης, μαθηματικός εξήγησε στην εκπομπή Live News τα οφέλη μιας τέτοιας μεθόδου διδασκαλίας.

«Η τράπουλα έχει, αν πάρω ένα τριάρι για παράδειγμα, το σύμβολο 3 και έχει και 3 καρδούλες, οπότε για μικρά παιδιά είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιληφθούν την αίσθηση του αριθμού και αυτό το έχουν όλοι στο σπίτι τους, άρα προσπαθούσα να σκεφτώ τι μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές που είναι μέσα στο σπίτι τους, ενώ μέσα στο lockdown».

Ωστόσο τα μαθήματα με τις τράπουλες έχουν διχάσει τους γονείς. Οι μαθητές καλούνται να πάρουν στα χέρια τους μια τράπουλα για να μάθουν να κάνουν μαθηματικές πράξεις. «Οι αριθμοί αναπαρίστανται σαν σύμβολο και σαν ποσότητα. Μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα με την τράπουλα γιατί δεν υπάρχουν πολλά υλικά που να συνδυάσουν και τις 3 αναπαραστάσεις του αριθμού, ποσότητα, σύμβολο και λέξη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τράπουλα τα κάνει όλα αυτά και είναι ένα εξαιρετικό υλικό δοκιμασμένο. «Τώρα αν έχουμε αυτά τα ταμπού ότι θα κάνουμε το παιδί μου χαρτοπαίχτη, τώρα αυτά δεν μπορώ να μπω σε διαδικασία, όποιος το σκέφτεται έτσι ας μην το χρησιμοποιήσει ποτέ».

«Δεν τους μαθαίνουμε μπλακ τζακ και όλα αυτά. Δίνουμε έμφαση στην αίσθηση του αριθμού. Επίσης, σε άλλα σχολεία -γιατί εγώ έχω δουλέψει αρκετά στο εξωτερικό-  την τράπουλα την δουλεύουν από α’ δημοτικού και δεν μιλάμε ούτε για μπαστούνια και ρίγες και όλα αυτά. Μιλάμε για καρδούλες, διαμαντάκια, βασιλιά, βασίλισσα».

Δείτε όσα είπε στο MEGA

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024