Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο : Σάλος με το πρόστιμο στην υπάλληλο του ΟΑΕΔ που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι

Πολυτεχνείο : Σάλος με το πρόστιμο στην υπάλληλο του ΟΑΕΔ που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι

Η εν λόγω κυρία εργάζεται στα γραφεία του ΟΑΕΔ πλησίον του Πολυτεχνείου. Το περιστατικό με τη βεβαίωση προστίμου εις βάρος της προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Σάλο προκάλεσε η είδηση ότι βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ σε μια απλή γυναίκα, η οποία νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης πήγε μόνη της να καταθέσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο.

Όπως ανέδειξε το in.gr, η γυναίκα τήρησε κατά γράμμα τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό: έστειλε μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, φορούσε τη μάσκα της, τήρησε τις αποστάσεις και ήταν ολομόναχη.

Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και την «έγραψαν».

Οργισμένη ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ

Η εν λόγω κυρία, λοιπόν, εργάζεται στα γραφεία του ΟΑΕΔ πλησίον του Πολυτεχνείου. Το περιστατικό με τη βεβαίωση προστίμου εις βάρος της προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «το Πολυτεχνείο ζει και ενοχλεί» και ζητά να ακυρωθεί το πρόστιμο, καθώς και η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό.

Προσθέτει ότι τα σωματεία του ΟΑΕΔ θα πληρώσουν αυτά το πρόστιμο των 300 ευρώ, ενώ καταδικάζεται και η σύλληψη του Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή:

«Το πολυτεχνείο ζει και ενοχλεί! Να ακυρωθεί το πρόστιμο για το γαρύφαλλο.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, μας είπε η αστυνομία, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και όμως, η πραγματικότητά τους, θέλει απαγόρευση σκέψης, απαγόρευση ατομικής και συλλογικής δράσης, απαγόρευση κάθε πράξης που παραπέμπει σε αγώνα ή σε ειλικρινή απότιση φόρου τιμής σε αγώνα.

Αυτή την απαγόρευση, την καθολική απαγόρευση απότισης φόρου τιμής, εφάρμοσαν σήμερα τα αστυνομικά όργανα, επιβάλλοντας, μάλιστα, πρόστιμο σε μία εργαζόμενη που δουλεύει κοντά στο Πολυτεχνείο, γιατί τόλμησε να διασχίσει το πεζοδρόμιο, εκεί που αιματοκυλίστηκαν πριν 47 χρόνια οι νέοι της λευτεριάς!

Η Συναδέλφισσα περπάτησε μόνη της με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μάσκα, sms κλπ μέχρι το Πολυτεχνείο, για να αφήσει αθόρυβα ένα γαρύφαλλο στη μνήμη των αγωνιστών της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Στη συναδέλφισσα αυτή καταλογίστηκε πρόστιμο 300 ευρώ από τα όργανα της τάξης!!! Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας και οι καταδίκες μας για την αστυνομοκρατία επαληθεύτηκαν. Όσοι ευθύνονται για αυτό το πρόστιμο, και δεν είναι μόνο οι φυσικοί αυτουργοί που ευθύνονται, απεχθάνονται τους αγώνες, απεχθάνονται την ιστορική μνήμη και το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ζητούμε την ακύρωση του προστίμου και ένα δημόσιο συγγνώμη από την Κυβέρνηση που εντέλει την αστυνομία να επιβάλει πρόστιμα με μόνο παράπτωμα την ιστορική μνήμη και την απότιση φόρου τιμής .

Προφανώς τιμούμε τη συναδέλφισσα για την πράξη της και, προφανώς, το πρόστιμο θα καταβληθεί από τα σωματεία μας. Κανένας δεν θα μείνει μόνος του απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και την καταστολή.

Καταδικάζουμε επίσης, απερίφραστα, τη σύλληψη του συναδέλφου Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη μνήμη, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ελευθερία. Όσο αυτοί υψώνουν τείχη ανελευθερίας, εμείς γινόμαστε τείχος αλληλεγγύης για κάθε συνάδελφο, για κάθε αγωνιζόμενο, για κάθε ένα και κάθε μία που δίνει τον καλό αγώνα!».

Οργισμένες αντιδράσεις στο Twitter

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024