Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Skoda αυξάνει τις παραγωγικές της δυνατότητες

Η Skoda αυξάνει τις παραγωγικές της δυνατότητες

To εργοστάσιο του Kvasiny συνδυαστικά με την επέκταση αυτού της Μπρατισλάβα θα εξασφαλίσουν στην Skoda την δυναμικότητα παραγωγής που απαιτεί η δημοτικότητα των SUV της αλλά και η ηλεκτροκίνητη στροφή της τσεχικής φίρμας.

Η τσεχική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την απαραίτητη παραγωγική δυνατότητα που τόσο χρειάζεται τα τελευταία χρόνια δεδομένης της δημοτικότητας των SUV της με την μετακίνηση της παραγωγής του Superb στο εργοστάσιο του ομίλου VW στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας από το 2023.

Επί του παρόντος, το Superb κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Kvasiny μαζί με Karoq και Kodiaq η εμπορική πορεία των οποίων ήταν αυτή που εξώθησε την ναυαρχίδα της Skoda να αναζητήσει διαφορετικό τόπο παραγωγής.

Εξ ου και όπως ανακοίνωσε ο όμιλος VW στο πλαίσιο του πενταετούς πλάνου του, το Superb θα κατασκευάζεται στην Μπρατισλάβα μαζί με το ομογάλακτο VW Passat το οποίο με τη σειρά του θα εγκαταλείψει το εργοστάσιο του Emden προς όφελος των ηλεκτροκίνητων προτάσεων της VW.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις παραπάνω νέες αφίξεις, στην Μπρατισλάβα κατασκευάζονται επίσης τα VW Touareg, Αudi Q7 και Q8, Porsche Cayenne καθώς και τα VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii και Ateca αλλά και τα αμαξώματα για την Bentley Bentayga.

Mε δεδομένο το πλήθος μοντέλων αλλά και την ακύρωση των σχεδίων του ομίλου για την κατασκευή εργοστασίου σε τουρκικό έδαφος, το VW Group σχεδιάζει την επέκταση του σλοβακικού εργοστασίου επενδύοντας ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο «χώρος» που θα δημιουργηθεί στο εργοστάσιο του Kvasiny δεν θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για την αύξηση της παραγωγής των Karoq και Kodiaq αλλά και για ένα ακόμα νέο μοντέλο το οποίο όπως ανακοίνωσε η Skoda.

Αν και επί του παρόντος δεν αποκαλύπτει την ονομασία και την ταυτότητα του μοντέλου, κατά το παρελθόν, η τσεχική φίρμα είχε ανακοινώσει την προσθήκη ενός enty-level αμιγώς ηλεκτροκίνητου τετράτροχου στην γκάμα της το οποίο και αποτελεί τον πιθανότερο υποψήφιο για την επόμενη προσθήκη στο εργοστάσιο του Kvasiny.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024