Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρι Στάιλς : Το εξώφυλλο που «σπάει» όλα τα στερεότυπα

Χάρι Στάιλς : Το εξώφυλλο που «σπάει» όλα τα στερεότυπα

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημόσιες εμφανίσεις του Χάρι Στάιλς θεωρούνται όχι μόνο εικονικές, αλλά μετριούνται και ως μια νίκη για το gender fluid κίνημα.

Ο διάσημος τραγουδιστής Χάρι Στάιλς, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος άνδρας που φωτογραφίζεται μόνος του και τ«α σπάει» στο εξώφυλλο της Αμερικανικής Vogue, φορώντας φόρεμα Gucci!

View this post on Instagram

A post shared by @harrystyles

Το εξώφυλλο που έγραψε ιστορία

Είναι η πρώτη φορά στα 127 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού μόδας που ένας άνδρας γίνεται εξώφυλλο στη Vogue.

Τη φωτογράφιση έκανε ο Αμερικανός Τάιλερ Μίτσελ, o οποίος επίσης έγραψε ιστορία όταν έγινε ο πρώτος μαύρος φωτογράφος στη Vogue που ανέλαβε εξώφυλλο της Μπιγιονσέ τον Σεπτέμβριο του 2018 που εκτόξευσε τη φήμη του.

Το εντυπωσιακό εξώφυλλο παρουσιάζει τον 26χρονο Χάρι να ποζάρει με ένα λευκό φόρεμα με ένα μαύρο σακάκι με ένα μπαλόνι στο στόμα του. Σε μια άλλη φωτογραφία φοράει μια φούστα υψηλής ραπτικής μαζί με φράκο σε ένα μαγευτικό τοπίο με λόφους στην αγγλική ύπαιθρο.

Ο ανατρεπτικός Χάρι Στάιλς με τις ενδυματολογικές επιλογές του επαναπροσδιορίζει το τι σημαίνει ένας άντρας να αισθάνεται καλά με τον εαυτό του, το σώμα του, το φύλο του, να μην τον νοιάζει η γνώμη της κοινωνίας και πως η τοξική αρρενωπότητα δεν χωράει όχι μόνο στην μόδα αλλά και στην κοινωνία.

«Δεν υπάρχει υπερβολή στον τρόπο που ντύνεται κανείς, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο»

«Δεν υπάρχει υπερβολή στον τρόπο που ντύνεται κανείς, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο», λέει ο 26χρονος επικαλούμενος τα πρόσωπα που τον έχουν εμπνεύσει από τον χώρο της μουσικής και φέρνοντας ως παράδειγμα τον Πρινς, τον Ντέβιντ Μπόουι, τον Έλβις, τον Φρέντι Μέρκιουρι και τον Έλτον Τζον.

Ο Χάρι Στάιλς παρουσιάζει μια νέα εκδοχή για τον σύγχρονο άνδρα. Κινείται με κομψότητα μεταξύ των δύο φύλων αλλά και των προηγούμενων γενεών των ροκ αστέρων – ιδιαίτερα του Μικ Τζάγκερ,  όπως έχει ο ίδιος παραδεχτεί άλλωστε είναι το μεγαλύτερο είδωλο του.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

«Τα ρούχα υπάρχουν για να μας διασκεδάσουν, για να πειραματιστούμε και να παίξουμε. Αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι οι διαχωριστικές γραμμές σχεδόν εξαφανίζονται. Υπάρχουν ρούχα για άνδρες και ρούχα για γυναίκες. Μόλις βγάλετε τις ετικέτες προφανώς ανοίγετε έναν χώρο στον οποίον μπορείτε να παίξετε […] Υπάρχουν φορές που πηγαίνω στα καταστήματα και πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάζει τα γυναικεία ρούχα και να σκέφτεται ότι είναι εκπληκτικά. Όπως συμβαίνει με ο,τιδήποτε άλλο. Όποτε βάζεις εμπόδια στη ζωή αυτοπεριορίζεσαι».

Οι σχεδιαστές που συνεργάζονται μαζί του, καθώς και οι χρονογράφοι της μόδας, επαίνεσαν την ικανότητά του να επικοινωνεί σημαντικά κοινωνικά μηνύματα μέσω του ρουχισμού, με αποτέλεσμα να καταστεί ο ίδιος ως ακρογωνιαίος λίθος του μηνύματος του της ευγένειας και αποδοχής.

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024