Η γιορτινή εγκατάσταση στην πρόσοψη της Tate – Μήνυμα αισιοδοξίας μέσα στο lockdown
Χρώμα, neon, Βollywood και φεμινισμός συνυπάρχουν στην εγκατάσταση της Chila Kumari που θα φωτίζει την Tate Britain φέτος τις γιορτές.
Την πρόσοψη της Tate Britain θα φωτίζει αυτό τον χειμώνα η εγκατάσταση της καλλιτέχνιδας Chila Kumari με τίτλο «Remembering a Brave New World». Γεμάτο χρώμα, neon και αναφορές στο Bollywood, την μυθολογία, τον φεμινισμό και την ποπ κουλτούρα είναι το μεγάλης κλίμακας έργο θα μπορούν να θαυμάσουν οι περαστικοί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Οι φετινές γιορτές δεν θα είναι όπως οι συνηθισμένες αλλά η Tate Britain συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την παράδοση να «στολίζει» την πρόσοψή της με έργα-παραγγελίες σε γνωστούς καλλιτέχνες. Το περασμένο Σάββατο ήταν το Diwali, η ινδουιστική γιορτή του φωτός, και η εγκατάσταση της Chila Kumari Singh Burman άναψε στην είσοδο της γκαλερί, σηματοδοτώντας την έναρξη του χειμώνα και της εορταστικής περιόδου.
Η εντυπωσιακή εγκατάσταση, νότα αισιοδοξίας για το Λονδίνο που βρίσκεται και εκείνο σε δεύτερο lockdown, είναι μια γιορτή φωτός και χρωμάτων, ένα τεράστιο «κολάζ» με στοιχεία από την μυθολογία, την ποπ κουλτούρα, τον φεμινισμό, το Bollywood και την παιδική ηλικία της καλλιτέχνιδας.

Ο Alex Farquharson, διευθυντής της Tate Britain, αναφέρει σχετικά: «Παρόλο που μουσεία και γκαλερί παραμένουν κλειστά, παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη χαρά το έργο της Chila Kumari Singh Burman. Ελπίζω αυτή η εκπληκτική μεταμόρφωση της πρόσοψης της Tate Britain να φέρει φως και ελπίδα σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο του lockdown και να δώσει χαρά στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται τριγύρω».
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442