Η δήμαρχος της Ρώμης, Virginia Raggi, ανακοίνωσε θριαμβευτικά στον λογαριασμό του στο facebook ότι ένας γκράφιτι καλλιτέχνης που θεωρείτο «άπιαστος» από τις αρχές, ονόματι Geko επιτέλους εντοπίστηκε, δηλαδή ανακαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα.

Τα χαρακτηριστικά του έργα κοσμούν σταθμούς τρένων, εγκαταλελειμένα κτήρια, πάρκα, σχολεία, υπόγειες διαβάσεις και γέφυρες στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, αλλά και σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις ακόμη.

Η χαρακτηριστική του υπογραφή

Η δήμαρχος συνόδευσε την ανάρτησή της με μια φωτογραφία που απεικονίζει εκατοντάδες κουτάκια με σπρέυ και άλλα τόσα αυτοκόλλητα και τρικάκια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα από το διαμέρισμα του καλλιτέχνη. Φυσικά, οι αρχές δεν αποκαλύπτουν το πραγματικό του όνομα. Το μόνο που γίνεται γνωστό είναι ότι ο Geko έχει ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών και, μάλλον, είναι γέννημα θρέμμα Ιταλός εκ Ρώμης. Ο δικηγόρος του καλλιτέχνη, ο Domenico Melillo, τον προστατεύει επίσης και δεν αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα.

Οι γείτονές μας φαίνεται πως έχουν φιλοσοφία παρόμοια με την δική μας ως προς το ζήτημα των murals και των graffiti, δηλαδή δεν το βλέπουν και τόσο ζεστά. Παρά ταύτα, ακόμα και οι αρνητές της street art δεν μπορούν να μην ομολογήσουν ότι αρκετές από τις δουλειές του εν λόγω καλλιτέχνη είναι εντυπωσιακές.

Σε κάποιους τοίχους της πόλης, έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται το περίφημο «Free Geko», αν και ο γκραφιτάς δεν έχει συλληφθεί, στην πραγματικότητα. Όταν και αν εξακριβωθεί πράγματι η ταυτότητά του, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και δύο χρόνια φυλάκισης συν πρόστιμα.

Αρκετοί πολίτες, φαν του καλλιτέχνη, έχουν αντιδράσει, δηλώνοντας ότι η Ρώμη έχει πολύ πιο σοβαρά προωλήματα να λύσει από αυτά που «δημιουργεί» με τα σπρέυ του ένα γκραφιτάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr