Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη στην Ρώμη ο πιο διαβόητος γκραφιτάς της

Συνελήφθη στην Ρώμη ο πιο διαβόητος γκραφιτάς της

Ο Ιταλός "Bansky" με την κρυφή ταυτότητα έχει καταφέρει να γεμίσει την μισή Ευρώπη με τα έργα του, όμως μέχρι σήμερα το πραγματικό του όνομα παρέμενε άγνωστο.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Virginia Raggi, ανακοίνωσε θριαμβευτικά στον λογαριασμό του στο facebook ότι ένας γκράφιτι καλλιτέχνης που θεωρείτο «άπιαστος» από τις αρχές, ονόματι Geko επιτέλους εντοπίστηκε, δηλαδή ανακαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα.

Τα χαρακτηριστικά του έργα κοσμούν σταθμούς τρένων, εγκαταλελειμένα κτήρια, πάρκα, σχολεία, υπόγειες διαβάσεις και γέφυρες στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, αλλά και σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις ακόμη.

Η χαρακτηριστική του υπογραφή

Η δήμαρχος συνόδευσε την ανάρτησή της με μια φωτογραφία που απεικονίζει εκατοντάδες κουτάκια με σπρέυ και άλλα τόσα αυτοκόλλητα και τρικάκια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μέσα από το διαμέρισμα του καλλιτέχνη. Φυσικά, οι αρχές δεν αποκαλύπτουν το πραγματικό του όνομα. Το μόνο που γίνεται γνωστό είναι ότι ο Geko έχει ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών και, μάλλον, είναι γέννημα θρέμμα Ιταλός εκ Ρώμης. Ο δικηγόρος του καλλιτέχνη, ο Domenico Melillo, τον προστατεύει επίσης και δεν αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα.

Οι γείτονές μας φαίνεται πως έχουν φιλοσοφία παρόμοια με την δική μας ως προς το ζήτημα των murals και των graffiti, δηλαδή δεν το βλέπουν και τόσο ζεστά. Παρά ταύτα, ακόμα και οι αρνητές της street art δεν μπορούν να μην ομολογήσουν ότι αρκετές από τις δουλειές του εν λόγω καλλιτέχνη είναι εντυπωσιακές.

Σε κάποιους τοίχους της πόλης, έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζεται το περίφημο «Free Geko», αν και ο γκραφιτάς δεν έχει συλληφθεί, στην πραγματικότητα. Όταν και αν εξακριβωθεί πράγματι η ταυτότητά του, μπορεί να αντιμετωπίσει έως και δύο χρόνια φυλάκισης συν πρόστιμα.

Αρκετοί πολίτες, φαν του καλλιτέχνη, έχουν αντιδράσει, δηλώνοντας ότι η Ρώμη έχει πολύ πιο σοβαρά προωλήματα να λύσει από αυτά που «δημιουργεί» με τα σπρέυ του ένα γκραφιτάς.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024