Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Είχε εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Ιταλία

Κοροναϊός : Είχε εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Ιταλία

Πολλά ερωτηματικά γεννά έρευνα του Ινστιτούτου Καρκίνου του Μιλάνου το οποίο ισχυρίζεται ότι ο κοροναϊός είχε εμφανιστεί στην Ιταλία ήδη από το καλοκαίρι του 2019. Τα αποτελέσματα αυτά μάλιστα συνάδουν και με σχετική έρευνα στην Ισπανία

Ο κοροναϊός Covid-19 κυκλοφορούσε στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο του 2019, πολύ πριν γίνουν αντιληπτά τα πρώτα κρούσματα στην πόλη Ουχάν της Κεντρικής Κίνας.

Αυτό αποκαλύπτει μία νέα, ιταλική μελέτη στην οποία εξετάστηκαν δείγματα αίματος που είχαν ληφθεί από εθελοντές μελέτης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 πως ενημερώθηκε από την Κίνα για κρούσματα μιας «άγνωστης πνευμονοπάθειας». Στην Ιταλία, το πρώτο επίσημο κρούσμα καταγράφηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020 σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια επαρχία της Λομβαρδίας.

Ωστόσο η νέα έρευνα αποδεικνύει πως ο κοροναϊός είχε εμφανιστεί στην Ιταλία και γενικότερα στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα. Στη χώρα μας, το πρώτο επίσημο κρούσμα καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Ήταν μία γυναίκα που επέστρεψε από ταξίδι στην Λομβαρδία.

Προγενέστερες έρευνες έχουν εντοπίσει πρώιμα ίχνη του κοροναϊού και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο στην παρούσα τα κρούσματα που βρέθηκαν είναι πάρα πολλά.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024