Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Με αυξημένα μέτρα η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Κοροναϊός : Με αυξημένα μέτρα η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, σε μια τελετή που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.

Υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα και με τη συμμετοχή λίγων ιεραρχών τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά που πέθανε την Κυριακή λόγω επιπλοκών από κοροναϊό.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, σε μια τελετή που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. Εκεί βρίσκονται λίγοι ιεράρχες και όχι πιστοί.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης είχε νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η μεταφορά του φέρετρου του Μητροπολίτη έγινε με μεγάλη προσοχή για την προστασία όλων από ανθρώπους οι οποίοι φορούσαν ειδικές στολές για το κοροναϊό.

Τον μακαριστό μητροπολίτη αποχαιρέτησαν με θερμά λόγια, ο μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο τοποτηρητής της μητρόπολης Λαγκαδά, μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.

«Αγαπητέ αδελφέ μου Ιωάννη, πάντοτε η επικοινωνία μαζί σου ήταν αφορμή χαράς. Ήταν αφορμή ενός κοινού συμπνευματισμού, καθώς μοιραζόμασταν κοινά οράματα, κοινές ανησυχίες και κυρίως την αγάπη μας για τη μητέρα μας Εκκλησία, η οποία είναι τροφός και σώτηρας αυτού του έθνους και του γένους μας. Η χθεσινή ημέρα ήτο πικρά και δι’ εμέ, για τον λαό της μητροπόλεως και για όσους σε αγαπούσαν πραγματικώς», ανέφερε στον επικήδειο ο μητροπολίτης Θεολόγος.

«Η μνήμη του θα είναι ανεξίτηλη μέσα στην καρδιά, μέσα στην ψυχή μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του γης, της πόλης του Λαγκαδά, που θα τον πάρει κοντά της», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού μητροπολίτη. «Είχε δημιουργήσει ιδρύματα, είχε δημιουργήσει μια σειρά από δομές, ώστε να υπάρχει κάλυψη σε μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η περιοχή. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή», τόνισε.

«Μεγάλη η θλίψη, βαρύ το πένθος, δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο ποιμενάρχης μας», ανέφερε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ι. Ταχματζίδης και πρόσθεσε: «Ήταν μια πληθωρική προσωπικότητα, μ’ ένα τεράστιο έργο στη Μητρόπολη Λαγκαδά, ποιμαντικό, πολιτιστικό. Η παρακαταθήκη του αυτή είναι τεράστια».

Στεφάνια στη μνήμη του απέστειλαν η αδελφή του εκλιπόντος μητροπολίτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο διοικητής του Γ’ ΣΣ, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, κ.ά.

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024