Κοροναϊός : Διευθυντές νοσοκομείου Παπανικολάου – «Δεν μπορούν να νοσηλευτούν νέα περιστατικά»
Σε απόγνωση βρίσκονται οι διευθυντές κλινικών στο νοσοκομείο - Τι αναφέρουν
Οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς Covid (43) στο Παπανικολάου είναι καλυμμένες 100%, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε ύστερα από ενημερωτική συνάντηση που είχαν σήμερα με το Εργασιακό Σωματείο, οι διευθυντές Κλινικών του Νοσοκομείου που εμπλέκονται στην διαχείριση και νοσηλεία ασθενών Covid.
Τονίζοντας ότι οι διαθέσιμες κλίνες Covid είναι βέβαιο ότι θα καλυφθούν 100% στην αυριανή εφημερία, προτείνουν να ανακοινωθεί άμεσα ότι το Νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά Covid.
«Το νοσοκομείο μας δεν δύναται πλέον να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid», αναφέρεται στην ανακοίνωση τους στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η «νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται πχ ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του». Σημειώνεται ακόμη ότι το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του, ότι η συμμετοχή ιδιωτικών κλινικών στις εφημερίες είναι μηδαμινή, όπως σημειώνεται, και αφορά μόνο μη Covid ασθενείς και ότι η εκπαίδευση των ειδικευομένων, είναι πλέον ανύπαρκτη.
Διαβάστε επίσης : Κοροναϊός : «Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία», λέει ο διευθυντής των ΜΕΘ του Παπανικολάου
Οι διευθυντές των κλινικών προτείνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές, δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές.
Την ανακοίνωση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υπογράφουν οι διευθυντές των Κλινικών ΩΡΛ Άγγελος Νικολάου, Πνευμονολογικής Αδαμάντιος Χλώρος, Αναισθησιολογικής Δώρα Αστέρη, Πνευμονολογικής Εύα Σερασλή, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Β΄ Χειρουργικής Βασίλειος Πενόπουλος, Πλαστικής Χειρουργικής Σοφία Παπαδοπούλου και Αγγειοχειρουργικής Άγγελος Μεγαλόπουλος, Γαστρεντερολογικής Τάσος Ηλίας, Οφθαλμολογικής Ελιε Φαντέλ, Νευροχειρουργικής Χρήστος Γρηγοριάδης.
- Φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια – Μία νεκρή και ένας τραυματίας
- Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο Μουντιάλ… περπατώντας (vids, pics)
- Μουντιάλ 2026: Τομ Κρουζ, Μαντόνα και IShowSpeed σφυρίζουν λήξη στο Super Bowl της FIFA
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442