Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία», λέει ο διευθυντής των ΜΕΘ του Παπανικολάου

Κοροναϊός : «Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία», λέει ο διευθυντής των ΜΕΘ του Παπανικολάου

«Η νόσος δεν επηρεάζει μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τις μικρότερες», αναφέρει χαρακτηριστικά

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε σκηνικό πολέμου, την ίδια ώρα που το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, μετέφερε μιλώντας 6 ο διευθυντης β´ ΜΕΘ Νοσ. Παπανικολαου Νίκος Καπραβέλος.

Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αίθουσες ανάνηψης για τους ασθενείς που συρρέουν κάθε ώρα στα νοσοκομεία της πόλης με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID19, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να δούμε παρόμοιες εικόνες και στην Αττική.

Υπογράμμισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104, ότι η νόσος δεν επηρεάζει μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τις μικρότερες αφήνοντας βαριές επιπλοκές στο σώμα μας. «Δεν κάνει διάκριση ο ιός, δεν ξέρουμε πώς και αν ένας 25 χρόνος θα νοσήσει βαριά», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε επίσης ότι έχουν σταματήσει τα χειρουργεία διότι χρησιμοποιούνται αίθουσες για νοσηλεία και μίλησε για έναν ασθενή του 35 ετών, ο οποίος μόλις χθες μετά από νοσηλεία εβδομάδων αποσωληνώθηκε και πλέον, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ και να τίθενται σε απομόνωση όσοι βρίσκονται θετικοί σημείωσε ο κ. Καπραβέλος. Παράλληλα, για το προσωπικό στα νοσοκομεία και αν θα βοηθήσουν εθελοντές, σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς χρειάζεται εκπαίδευση. Πρότεινε μάλιστα, να γίνουν προσλήψεις των επικουρικών που έχουν ήδη εκπαιδευτεί και γνωρίζουν πως να σώσουν ζωές.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024