Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέφανος Κορκολής : Ολα όσα έγιναν... Σπίτι με το Mega

Στέφανος Κορκολής : Ολα όσα έγιναν… Σπίτι με το Mega

Συγκινητικές στιγμές χάρισε ο Στέφανος Κορκολής στους τηλεθεατές του MEGA μέσα από την μουσική εκπομπή «Σπίτι με το MEGA»

Συγκινητικές στιγμές χάρισε χθες ο Στέφανος Κορκολής στους τηλεθεατές του MEGA μέσα από την μουσική εκπομπή «Σπίτι με το MEGA».

Ο σπουδαίος συνθέτης κατάφερε για ακόμη μια φορά να συνδυάσει το συναίσθημα με την διασκέδαση και η συναυλία του εξαιτίας του κοροναϊού μετατράπηκε σε μια υπέροχη γιορτή για όλους εμάς.

Μαζί του αυτή την υπέροχη βραδιά ήταν εκλεκτοί καλεσμένοι, άνθρωποι που έχουν τραγουδήσει μελωδίες ή τον θαυμάζουν βαθιά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξεκινάει μια βραδιά και έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το MEGA να ανταμώσουμε ξανά. Οι “Μουσικές Ιστορίες”, που είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα παρακολουθήσετε, αφορούν δικές μου μουσικές ιστορίες, για τραγούδια που έχω γράψει για σπουδαίους ερμηνευτές, τραγούδια που έχω ερμηνεύσει τη δεκαετία του 90, τραγούδια άλλων ερμηνευτών που τα έχω αγαπήσει σαν δικά μου. Ευτυχώς που προλάβαμε να κάνουμε το γύρισμα στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, γιατί τώρα είμαστε πάλι κλεισμένοι. Οι νότες και η μουσική μπορούν να μεταφέρονται ακίνδυνα», είπε ο Στέφανος Κορκολής στο ξεκίνημα της βραδιάς.

Στη συνέχεια έπαιξε στο πιάνο το μαγικό «Sensitivities» σε δική του σύνθεση.

Σταθερά δίπλα στο πιάνο η Σοφία Μανουσάκη

H νεαρή Σοφία Μανουσάκη, μια από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Δίπλα στον μέντορα της- όπως τον χαρακτηρίζει η ίδια- Στέφανο Κορκολή η Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσε παραδοσιακά κομμάτια, αλλά μεγάλες επιτυχίες που έχουμε όλοι αγαπήσει.

H ταλαντούχα τραγουδίστρια ερμήνευσε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο την «Αρετούσα» (απόσπασμα από τον «Ερωτόκριτο»), το «Ανθρώπων Έργα» και το «Τρίτο Στεφάνι» του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και το θρυλικό «Hit the road Jack» του Ray Charles.

Η Μανουσάκη μας χάρισε ακόμα τη δική της ολοκαίνουργια «Βάρδια», τραγούδι που ακούσαμε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση και φέρει την υπογραφή των σπουδαίων δημιουργών Νίκου Αντύπα και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Με την εξαιρετική χροιά της και την ερμηνευτική ωριμότητά της, η Σοφία Μανουσάκη μας ταξιδεύει σε ένα «φρέσκο» και δυναμικό κομμάτι, με πλούσια μουσικά στοιχεία αριστοτεχνικά δεμένα από τον Νίκο Αντύπα, μια από τις εμβληματικές και καταξιωμένες μορφές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και εξομολογητικούς στίχους από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, τον πιο επιτυχημένο στιχουργό της γενιάς του.

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσαν στη συνέχεια το «Κάθε φορά που με κοιτάζεις» σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση και το «Στους πέντε ανέμους» σε στίχους της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου.

«Η συνεργασία μου με τον Στέφανο Κορκολή ξεκίνησε το 2014. Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά ήταν δύο διπλά cd σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία έγιναν χρυσά σε πολύ δύσκολους καιρούς, και αμέσως μετά η μελοποίηση που έκανε στα ποιήματα του Καβάφη, όπου με εμπιστεύθηκε και με επέλεξε να είμαι η βασική ερμηνεύτρια του έργου. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε μαζί και συναυλιακά και δισκογραφικά γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώση και εμπειρία στον τομέα της μουσικής. Εύχομαι να τον έχω δίπλα μου και να με συμβουλεύει και να με στηρίζει σε κάθε μου μουσικό βήμα», είπε για τον Στέφανο Κορκολή η Σοφία Μανουσάκη.

Ελένη Δήμου, μια φίλη από τα παλιά

H Ελένη Δήμου, εξαιρετική ερμηνεύτρια και φίλη του Στέφανου Κορκολή χάρισε στους τηλεθεατές του MEGA δύο υπέροχα τραγούδια από τον δίσκο «Προσωπικά» του 1988 σε μουσική Γιάννη Σπανού.

«Τη δεκαετία του ’80, ενώ είμαι στο Παρίσι, έρχομαι στην Ελλάδα και ενορχηστρώνω τραγούδια συναδέλφων. Έρχεται η Ελένη Δήμου και μου προτείνει να πάμε στο Σπανό για να του προτείνουμε να ενορχηστρώσω το ‘Προσωπικά’. Την ευχαριστώ πολύ γιατί η γενναιοδωρία της μου έφερε και άλλες δουλειές αλλά και επειδή γνώρισα τον Γιάννη Σπανό» αποκάλυψε ο Στέφανος Κορκολή, πριν την υποδεχθεί στη σκηνή.

«Αγαπώ το ταλέντο του και θαυμάζω την κλασική του παιδεία» τόνισε η Ελένη Δήμου, η οποία τραγούδησε μοναδικά το «Προσωπικά» και το «Τραγούδι Γενεθλίων».

Με φόρα από τον Λονδίνο ο D3LTA

«O D3LTA είναι μια περίπτωση ενός βρετανού ρόκερ. Έχει μεγαλώσει στο Λονδίνο και έχει όλη αυτή την ευγένεια φυσιογνωμικά. Η αντίθεση είναι ότι είναι τόσο ροκ, που πιστεύω ότι αυτός ο συνδυασμός τον έχει κάνει ήδη δημοφιλή στο εξωτερικό. Πέρα από ταλαντούχος είναι και γλυκό παιδί. Νομίζω ότι θα σας αρέσει και θα μπει στις καρδιές σας και θα τον αναζητήσετε, γιατί είναι καιρός να γίνει γνωστός και στην Ελλάδα», είπε ο Στέφανος Κορκολής όταν υποδέχτηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τον D3LTA.

Ο νεαρός ταλαντούχος καλλιτέχνης ερμήνευσε στη συνέχεια αγαπημένες ροκ επιτυχίες όπως το «Friday I’m in love και το Sweet Home Alabama.

«Πρέπει να ήμουν 8-9 ετών που άκουσα μια συναυλία που είχε κάνει και άκουσα τον Σκορπιό. Με είχε ενθουσιάσει πάρα πολύ, όχι μόνο το παίξιμο στο πιάνο, αλλά και η αντίδραση του κοινού. Ο Στέφανος Κορκολής έχει κάνει μεγάλες συνεργασίες, όπως με τους Metallica ή τους Scorpions. Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ μαζί του, θα ήταν τιμή μου», είπε για τον Στέφανο Κορκολή ο D3LTA.

Ανδριάννα Μπάμπαλη: Το πιο γλυκό κομμάτι της ζωή του

«H Ανδριάννα είναι σαν να βγήκε από παραμύθι. έχει ένα μοναδικό χρώμα στη φωνή της, μια μουσικότητα απίστευτη και όλα αυτά πηγάζουν από μέσα της. Είναι το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μου. Είναι μια σχέση που λέμε πόσο φίλος που μπορεί να είσαι με κάποιον χωρίς να τον βλέπεις κάθε μέρα» είπε ο συνθέτης για την Ανδριάννα Μπάμπαλη.

Η μελωδική ερμηνεύτρια τραγούδησε στο πλευρό του Στέφανου Κορκολή το τραγούδι «Το Μαγικό Κλειδί» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα τραγούδι που έγραψε πριν χρόνια ο Στέφανος Κορκολής, σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου και τραγούδησε η Μαρία Δημητριάδη.

Το γνωστό τραγούδι «Μαζί Θεός», του οποίου τη μουσική έγραψε ο Στέφανος Κορκολής ερμήνευσε η τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη.

«Απωθημένο μου να γράψω στον Κώστα Μακεδόνα»

«Ο Κώστας Μακεδόνας είναι για μένα από τις λίγες αντρικές φωνές που έχουμε σήμερα που πραγματικά μπορούν να δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω σε αυτό που λέγεται ελληνικό τραγούδι. Είμαστε πολύ φίλοι, δισκογραφικά δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμα. Είναι απωθημένο μου να του γράψω και νομίζω ότι θα συμβεί πολύ σύντομα. Σήμερα ο Κώστας θα πει τραγούδια που έχουν ακουστεί από γυναικείες φωνές και θα σας δώσουν μια εικόνα του τι μπορεί να είναι η συνεργασία μου μαζί του», είπε ο Στέφανος Κορκολής υποδεχόμενος στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τον Κώστα Μακεδόνα.

Ο Κώστας Μακεδόνας στη συνέχεια ερμήνευσε με την ιδιαίτερη φωνή του το «Δεν είσαι εδώ» σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου και μουσική του Στέφανου Κορκολή.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι, τη μουσική του οποίου έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής ερμήνευσε ο γνωστός καλλιτέχνης.

Ο Κώστας Μακεδόνας μίλησε για τη γνωριμία του με τον Στέφανο Κορκολή και την παράλληλη πορεία τους, ενώ ευχήθηκε να συνεργαστούν στο μέλλον.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024