Γερμανία : Σε ποσοστό – ρεκόρ η δημοτικότητα της Μέρκελ
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, σε ποσοστό 74% οι πολίτες δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «ικανοποιημένοι» με το έργο της καγκελαρίου
Στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας βρίσκεται και πάλι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας η διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού φαίνεται να κερδίζει την αποδοχή των πολιτών. Δημοφιλής αποδεικνύεται και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD).
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, σε ποσοστό 74% οι πολίτες δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» ή «ικανοποιημένοι» με το έργο της καγκελαρίου.
Το ποσοστό αποτελεί την καλύτερη επίδοση της κυρίας Μέρκελ στην 15ετή θητεία της.
Στην δεύτερη θέση δημοτικότητας ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU), με 65% (+3), ενώ τρίτος είναι ο Όλαφ Σολτς με 63% (+11 από την προηγούμενη μέτρηση).
Ο κ. Σολτς, ως υπουργός Οικονομικών, διαχειρίζεται την πολιτική κρατικής βοήθειας για τους πληττόμενους από τις συνέπειες της πανδημίας.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (SPD) με 57% (+6) και στην πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ (CDU) με 55% (+8).
Δυσμενή είναι τα αποτελέσματα της έρευνας για τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος βρίσκεται στην έβδομη θέση με μόλις το 33% των ερωτηθέντων να δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του και με απώλειες μιας μονάδας από τον Σεπτέμβριο. Είναι μάλιστα ο μόνος από τους πολιτικούς της κατάταξης που κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας είδε το ποσοστό δημοτικότητάς του να μειώνεται.
Σε επίπεδα – ρεκόρ έχει ανέβει παράλληλα η αποδοχή της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, η οποία απολαμβάνει την εμπιστοσύνη ενός 67% των πολιτών. Ακόμη και στις τάξεις των ψηφοφόρων των Πρασίνων, η αποδοχή της κυβέρνησης φθάνει στο 85%.
Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική σε ποσοστό 87%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442