Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν : Επέλεξε τον έμπειρο Ρον Κλέιν για νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

Μπάιντεν : Επέλεξε τον έμπειρο Ρον Κλέιν για νέο προσωπάρχη του Λευκού Οίκου

«Η αξία του Ρον για μένα υπήρξε ανεκτίμητη τα πολλά χρόνια που δουλέψαμε μαζί», τόνισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε χθες Τετάρτη τον Ρον Κλέιν, έμπειρο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, συνεργάτη του επί σειρά ετών, για τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, γνωστοποίησε ο ίδιος ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αυτό που χρειάζομαι»

«Η αξία του Ρον για μένα υπήρξε ανεκτίμητη τα πολλά χρόνια που δουλέψαμε μαζί», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στον 59χρονο Κλέιν, τον άλλοτε προσωπάρχη του αντιπροέδρου Αλ Γκορ και του ίδιου του Μπάιντεν, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

«Η μακρά και πολυσχιδής εμπειρία του Ρον Κλέιν και η δυνατότητά του να συνεργάζεται με ανθρώπους όλων των πολιτικών οριζόντων είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτήν τη στιγμή με κρίση κι ενώνουμε εκ νέου τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Την είδηση ότι ο Μπάιντεν επέλεξε τον Κλέιν για το κορυφαίο αξίωμα, αντίστοιχο με αυτό του γενικού γραμματέα της προεδρίας στη Γαλλία, δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα New York Times.

Συνεργάτης του Ομπάμα

Ο Κλέιν, απόφοιτος της σχολής νομικής του Χάρβαρντ και συνεργάτης μεγάλης δικηγορικής εταιρείας για αρκετά χρόνια, ήταν εξάλλου το πρόσωπο στο οποίο ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα ανέθεσε τον συντονισμό των ενεργειών της αμερικανικής κυβέρνησης όταν μαινόταν η επιδημία του Εμπολα, που έπληξε κυρίως τη δυτική Αφρική, το 2014.

Οπως επισημαίνει ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου CNN, ο Κλέιν είναι το στέλεχος που αναλάμβανε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία ενόψει των τηλεοπτικών ντιμπέιτ ήδη από την περίοδο του Μπιλ Κλίντον.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024