Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζηλέψαμε κι εμείς τα ρούχα της πρωταγωνίστριας από το «Queen’s gambit»

Ζηλέψαμε κι εμείς τα ρούχα της πρωταγωνίστριας από το «Queen’s gambit»

Φίνα, από άποψης ραφής και ποιότητας. Όμορφα, με ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς. Η κορυφαία σκακίστρια του mini series ήταν φοβερά καλοντυμένη κι εμείς θέλουμε να πετάξουμε τις φόρμες και τα κολάν μας και να τα αντικαταστήσουμε με ρομαντικά φορέματα και ωραία παντελόνια.

Η χαρισματική νεαρή σκακίστρια Μπεθ, μετά από μια σεβαστή θητεία στο ορφανοτροφείο και, ακολούθως, σε μια οικογένεια όχι-και-τόσο-κατάλληλη για εκείνη, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εθισμού στα ηρεμιστικά χάπια και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βελτιώνεται καθημερινά στο σκάκι, τόσο ώστε ίσως μια μέρα να διεκδικήσει την παγκόσμια πρωτιά.

Τα χρήματά της τα κερδίζει από διαγωνισμούς και από επαγγελματικό παίξιμο. Το θέμα είναι ότι είναι εμφανές στην μίνι σειρά του Netflix το πού τα ξοδεύει: στην ανανέωση της γκαρνταρόμπας της. Όταν η φίλη της από το ορφανοτροφείο προτίθεται να της δανείσει χρήματα για να καταφέρι η Μπεθ να ταξιδέψει και να διαγωνιστεί στην Μόσχα, συζητιέται μήπως η νεαρή πρωταθλήτρια μπορεί να δώσει, αντί για τα χρήματα που θα δανειστεί, μερικά…φορέματά της στην κοπέλα που θα την βοηθήσει.

Ναι, ένα ή δύο φορέματα της Μπεθ δεν κοστίζουν και λίγο. Μα τα είδατε; Και δεν είναι μόνο αυτά: είναι τα παντελόνια, τα παπούτσια και τα σακάκια της, είναι τα παλτό, τα πουκάμισα και τα καπέλα της. Είναι ακόμα και τα εσώρουχά της. Τι είναι; Εκπληκτικά.

Τα σοφιστικέ, εξαίσια κοστούμια της σειράς τα έχει σχεδιάσει η Gabrielle Binder, επιλέγοντας αυστηρές γραμές, αλλά και ειδικά,α σπρόμαυρα μοτίβα που παραπέμπουν στο σκάκι. Η Μπεθ Χάρμον, ενσαρκωμένη από την χαρισματική Anya Taylor-Joy ζει έντονες στιγμές στην ζωή της: από την δεκαετία του ’50, που ήταν ένα άχαρο, μελαγχολικό παιδάκι στο ίδρυμα, την ακολουθούμε μέχρι τα late 6os, όπου ως νεαρή γυναίκα έχει επιτρέψει στο χαμόγελό της να ανθίσει διστακτικά, καθώς η ζωή της έφερε νίκες σε επίπεδα φιλίας, έρωτα και καριέρας.

Νίκες που η ίδια πλήρωσε ακριβά, παίζοντας ζόρικες παρτίδες με την ίδια της την ψυχολογία. Όσο δύσκολα όμως και να περνούσε η Χάρμον, κάθε ρούχο της είναι σοφά επιλεγμένο και απολύτως ταιριαστό στην εμφάνιση και την προσωπικότητά της. Το ντύσιμο εναρμονίζεται με την αλλαγή στην κουπ και το make up και όλα μαζί συνηγορούν στην σταδιακή μεταμόρφωση της πρωταγωνίστριας.

Το σκάκι, στην αρχή του έργου, μοιάζει άχαρο και διεξοδικό: έτσι και τα ρούχα της μικρής Μπεθ. Το αγαπημένο της χειροποίητο φουστάνι καίγεται ανάλγητα από την διευθύντρια του ορφανοτροφείου και αντικαθίσταται με μια στολή, ενώ το μαλλί της κόβεται άχαρα και αυστηρά. Όσο προχωρούν τα επεισόδια και η μικρή Μπεθ από την προεφηβεία περνά στην πρώιμη γυναικεία της φάση, το σκάκι αρχίζει να φαντάζει όλο και πιο σέξι, όλο και πιο stylish.

Είναι οι εντυπωσιακές αίθουσες διεξαγωγής των αγώνων; Είναι οι γοητευτικοί αντίπαλοι της Μπεθ; Μάλλον, είναι η ίδια και ο ολοένα ανανεωμένος αέρας της. Κομψά φορέματα, αυστηρές φούστες, προσεγμένα μανικετόκουμπα ενδύουν μια γυναίκα γεννημένη νικήτρια, σκοτεινή και αδυσώπητη, αλλά συγχρόνως ανυπεράσπιστη και τρυφερή, με την αδήριτη ανάγκη να «τα καταφέρει» και να «ανήκει κάπου».

Απολαύστε μερικά από τα εμβληματικά outfits:

Κλασικό look για την δεκαετία του ’60.

Θηλυκή και σέξυ, εδώ, με εκπληκτικό γυαλί ηλίου.

Ζιβάγκο και υπέροχο χτένισμα: η Μπεθ μαγνητίζει τα βλέμματα, όχι μόνο για το παίξιμό της.

Σαν Παριζιάνα: κομψή και flirty.

Η τελευταία εμφάνιση της Μπεθ, ασπρόμαυρη με το άσπρο να υπερτερεί ως χρώμα (με άσπρα πιόνια κέρδισε την πιο κρίσιμη παρτίδα της ζωής της) είναι συγκλονιστική. Έτσι, αρχοντικά ντυμένη, περιηγείται στην παγωμένη Μόσχα και ο σκηνοθέτης επιφυλάσσει ένα συγκινητικό φινάλε για αυτήν και τους θεατές της σειράς.

ΥΓ: Σύντομα, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την ψηφιακή έκθεση του Brooklyn Museum για να δούμε επιλεγμένα τρισδιάστατα ενδύματα από τις σειρές της δμοφιλούς πλατφόρμας The Queen’s Gambit και The Crown (ρούχα από την 4η σεζόν). Μαζί με τα ρούχα, θα εκτίθενται και επιλεγμένα props από τα σκηνικά των δύο σειρών, από έπιπλα, μέχρι αξεσουάρ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024