Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεργασία : Οι αλλαγές που έρχονται από την Παρασκευή

Τηλεργασία : Οι αλλαγές που έρχονται από την Παρασκευή

Οι έλεγχοι για την τηλεργασία ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά και θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό στο επόμενο διάστημα

Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα πρέπει να έχουν συντάξει έκθεση με το προσωπικό που εργάζεται στην επιχείρηση και τους εργαζόμενους που εργάζονται με τηλεργασία.

Η σύνταξη της έκθεσης από τις επιχειρήσεις κρίθηκε αναγκαία καθώς φαίνεται ότι πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν θέση σε καθεστώς τηλεργασίας το 50% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως στο Δημόσιο «ευνοείται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα

Οι εργοδότες όλης της χώρας υποχρεούνται να προαναγγείλουν το προσωπικό που απασχολούν υποχρεωτικά εξ αποστάσεως, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το Έντυπο 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας – Έντυπο ειδικού σκοπού».

Η υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 50%, εφαρμόζεται υποχρεωτικά από τις επιχειρήσεις μόνο στις περιπτώσεις όπου η εργασία μπορεί να παρασχεθεί από τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως.

Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης υποβολής του εντύπου επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση – εργοδότη, κατόπιν σχετικού ελέγχου από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024