Η φαρμακευτική εταιρεία Biontech με έδρα το Μάιντς της Γερμανίας καθησύχασε σήμερα τους φόβους ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο ανέπτυξε μαζί με την αμερικανική εταιρεία Pfizer, θα μπορούσε να διανεμηθεί κατά προτίμηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δίκαιη διανομή»

«Συμφωνήσαμε με την Pfizer ότι θα διανείμουμε το εμβόλιο ομοιόμορφα και δίκαια. Η εταιρεία μας σίγουρα δεν θέλει να υπάρχει άδικη αύξηση των φαρμακευτικών παρτίδων για μεμονωμένες περιοχές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Biontech έδωσε έμφαση στην παραγωγή ενός μεγάλου μέρους του εμβολίου στην Ευρώπη. Για τη διανομή του θα αποφασίσουμε μαζί με την Pfizer», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της Biontech Ζιρκ Πέτινγκ σε κοινή συνέντευξή του προς τις εφημερίδες «Stuttgarter Nachrichten» και «Stuttgarter Zeitung» η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Αρχές του 2021 η έγκριση

Οι δύο εφημερίδες σημειώνουν επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πρέπει να διενεργήσει περαιτέρω δοκιμές σχετικά με τη δραστική ουσία των Biontech και Pfizer, σύμφωνα με κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, η έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη είναι ρεαλιστικό να αναμένεται το νωρίτερο στις αρχές του 2021. Πάντως, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας  Γενς Σπαν τόνισε ότι υπάρχουν δυνατότητες για επιτάχυνση της έγκρισης και στην Ευρώπη και τα κριτήρια της έγκρισης, όπως λ.χ. για πιθανές παρενέργειες του εμβολίων, δεν θα χαλαρώσουν σε αυτήν την περίπτωση.

Πηγή: Stuttgarter Nachrichten, Stuttgarter Zeitung

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr