Γαλλικά MME: Αναμένεται πρόταση Μακρόν για διακοπή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας
Την διακοπή της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θα προτείνει η γαλλική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ.
Την διακοπή της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας θα προτείνει η γαλλική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού καναλιού Europe 1.
H γαλλική πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο της οργανωμένης αντεπίθεσης απέναντι στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με το Europe 1, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο ότι προκαλεί πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση τους, εάν ο Ερντογάν συνέχιζε την επιθετική πολιτική του στην ανατολική Μεσόγειο και τις διακηρύξεις «μίσους» προς τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγορεί για ισλαμοφοβία.
Όπως τονίζεται, η τελωνειακή ένωσης, επιτρέπει οικονομικές ανταλλαγές χωρίς φόρο και ωφελεί σε μεγάλο βαθμό την τουρκική οικονομία. Επομένως, η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το «βαρύ πυροβολικό» εναντίον της Τουρκίας και της ευάλωτης οικονομίας της.
Γαλλικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν ότι εξετάζεται αυτή η επιλογή, σημειώνοντας πάντως πως απαιτείται η ομόφωνη θέση και των υπολοίπων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι την αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας έχει ζητήσει και η Αθήνα, προκειμένου να σταλεί μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της γειτονικής χώρας.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.07 – 18.07.2026]
- Άρχισαν τα όργανα πριν το Αγγλία – Αργεντινή: Επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους πριν από τον ημιτελικό (vid)
- Ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για τα ακίνητα
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.07 – 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-29-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442