Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκά αεροδρόμια : Ζητούν μέτρα από την ΕΕ για να αποφύγουν την πτώχευση

Ευρωπαϊκά αεροδρόμια : Ζητούν μέτρα από την ΕΕ για να αποφύγουν την πτώχευση

Την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων επεσήμαναν οι διοικήσεις των ευρωπαϊκών αεροδρομίων στην ΕΕ, μετά τις αποφάσεις των κυβερνήσεων για καθολικά lockdown.

Οι ολοένα και περισσότερες αποφάσεις για καθολικά lockdown στις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κοροναϊού, οδηγεί τις διοικήσεις των αεροδρομίων να ζητήσουν έκτακτα μέτρα από την ΕΕ.

«H κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται», ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής του ACI Europe (Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης) Ολιβιέ Γιάνκοβιτς, προειδοποιώντας για λουκέτο σε εκατοντάδες αεροδρόμια.

Ειδικότερα, ο ACI Europe -που αντιπροσωπεύει 500 αεροδρόμια σε 46 ευρωπαϊκές χώρες- προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης τους επόμενους μήνες για 200 περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην αεροπορική κίνηση εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων και των περιορισμών για την ανακοπή της εξάπλωσης της Covid-19.

«Η ρευστότητα που δαπανούν τα αεροδρόμια, που είναι ήδη σε μη βιώσιμα επίπεδα, απλά θα επιταχύνει τις νέες απώλειες θέσεων εργασίας, απουσία μιας έκτακτης παρέμβασης», σύμφωνα με τον ACI.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν συγκεκριμένα η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να μπορεί να καταβληθεί έως τα τέλη του 2021.

Οι Βρυξέλλες από την πλευρά τους, τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν τη διεύρυνση και την παράταση έως το καλοκαίρι του 2021 της χαλάρωσης της κρατικής βοήθειας που υιοθετήθηκε την περασμένη άνοιξη προκειμένου να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στην κρίση του κοροναϊού.

Ο ACI ζητά επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αεροπορία που θα επιτρέψει την καταβολή βοήθειας όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας από τους πλέον πληγέντες από την κρίση.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024