Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεές

Δωρεές

Η δωρεά, η οποία εν συνεχεία έτυχε, ασμένως, της εγκρίσεως της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, θα διατεθεί για την κατασκευή γέφυρας η οποία θα συνδέει τα χειρουργεία του Σωτηρία με τις κλινικές του νοσοκομείου, έτσι ώστε οι ασθενείς να μεταφέρονται με ασφάλεια, αλλά και ταχύτητα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας

Λέμε και ξαναλέμε διάφορα για τη Βουλή και τους αντιπροσώπους του έθνους που διαβουλεύονται στο εσωτερικό της, για να υπογραμμίσουμε ότι παρότι τους ψηφίζουμε δεν τους έχουμε και σε μεγάλη υπόληψη, ας πούμε και μια καλή κουβέντα – την έχουν ανάγκη και εκείνοι και εμείς. Η Βουλή λοιπόν, σε συνέχεια της μεγάλης δωρεάς των 50 κλινών ΜΕΘ που έκανε στο νοσοκομείο Σωτηρία (χθες, μου ανέφερε ένας φίλος μου γιατρός, ότι νοσηλεύονται σε αυτές ήδη 8 ασθενείς που πάσχουν από Covid-19), ενέκρινε, έπειτα από πρόταση του εξ Ιωαννίνων ορμωμένου προέδρου της Κώστα Τασούλα, νέα δωρεά, ύψους 800.000 ευρώ. Η δωρεά, η οποία εν συνεχεία έτυχε, ασμένως, της εγκρίσεως της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, θα διατεθεί για την κατασκευή γέφυρας η οποία θα συνδέει τα χειρουργεία του Σωτηρία με τις κλινικές του νοσοκομείου, έτσι ώστε οι ασθενείς να μεταφέρονται με ασφάλεια, αλλά και ταχύτητα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η δωρεά, μου δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, επιλύει ένα σημαντικό πρόβλημα του συγκεκριμένου νοσοκομείου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι το υπ’ αριθμόν ένα νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid-19.

Τι του είπα εγώ; Οτι μ’ αυτά και μ’ αυτά που κάνει τον βλέπω να αναλαμβάνει – τιμής ένεκεν ή εξ απονομής – και καθήκοντα επιμελητή των ΜΕΘ του Σωτηρία!..

Η «αστυνομική βία»…

Αντιπολίτευση για τα μπάζα. Αντιπολίτευση για γέλια και για κλάματα. Σπίρτζης, νέος πλέον, τομεάρχης Προστασίας Πολίτη και άλλων τινών, εγκαλεί τον Χρυσοχοΐδη για την «αστυνομική βία» κατά αθώων πολιτών στο Γαλάτσι, την Κυριακή. Τι έπαθαν τα ΜΑΤ και έδειραν αθώους πολίτες στο Γαλάτσι (στο Γαλάτσι!) δεν το αναφέρει ο Σπίρτζης. Μένει ο άλλος που τον διαβάζει με την εντύπωση ότι Κυριακή πρωί, ο Χρυσοχοΐδης έχει ξυπνήσει με πονοκέφαλο, και εκεί πάνω στο δίλημμα παίρνω ντεπόν και μου περνάει ή βάζω τα ΜΑΤ να πλακώσουν κανέναν, να το ευχαριστηθώ, κάνω δηλαδή ομοιοπαθητική, κατέληξε στην ομοιοπαθητική. Αμ δε. Περί αντισυγκέντρωσης επρόκειτο. Είχαν οι φασίστες του Κασιδιάρη οργανώσει μια δική τους συγκέντρωση κάπου εκεί κοντά, και είπαν να μαζευτούν και οι αντιφασίστες να οργανώσουν τη δική τους, μια αντισυγκέντρωση δηλαδή. Διότι Κυριακή πρωί, τι να κάνεις άμα είσαι μπρούτος δημοκράτης και αντιφασίστας; Εξάρχειο, δεν «λέει», δεν έχει ουσία, γήπεδα δεν υπάρχουν πια, τα έκλεισε ο κορωνοϊός, κάνε μια αντισυγκέντρωση που είναι και πολύ… δημοκρατικό ως μέσο πίεσης, να σου περάσει ο καημός.

Οι αστυνομικοί είχαν εντολές να μην αφήσουν τις δυο συγκεντρώσεις να πλησιάσουν η μία την άλλη, και σφαχτούν μεταξύ τους τα παλικάρια των δυο πλευρών, και πάνω εκεί στο σπρώξε από εδώ, στο ρίξε καμιά ύπουλη από εκεί, ξεκίνησαν τα επεισόδια στο Γαλάτσι. Οπου, αυτός ο Σπίρτζης (που έχει λόγο για τα επεισόδια στο Γαλάτσι, αλλά λέξη για τα παιδιά που σκοτώνονται στον δρόμο Πάτρας – Πύργου που είχε αναλάβει να κατασκευάσει ως υπουργός και τον τεμάχισε σε οκτώ κομμάτια και δεν θα γίνει ποτέ ο δρόμος, αλλά θα σκοτώνονται άνθρωποι), εγκαλεί τον Χρυσοχοΐδη να απαντήσει «αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι κατά τα επεισόδια αυτά τα ΜΑΤ χτύπησαν… 5χρονο παιδάκι»!!!

… ο «ρεπόρτερ»…

Τρελαίνομαι και μόνο που το διαβάζω. Ποιο ελεεινό τομάρι σήκωσε κλομπ για να χτυπήσει ένα μωρό; Αναζητώ τα δημοσιεύματα για να βρω και την απάντηση. Εντοπίζω ένα, συγκεκριμένα της «Εφ.Συν». Γράφει η έγκριτη εφημερίδα: «Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγγελίες, η Αστυνομία εγκλώβισε τους συγκεντρωμένους σε χώρο καφετέριας όπου και έκανε χρήση χημικών, ενώ άνδρες των ΜΑΤ φέρονται να επιτέθηκαν αδιακρίτως σε πολίτες. Το πιο σοβαρό όμως είναι το γεγονός πως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν ακόμη και μια μητέρα και το πεντάχρονο παιδί της»!!

Για να δούμε τώρα και τις «μέχρι στιγμής καταγγελίες». Προέρχονται από έναν χρήστη του Twitter με το «όνομα» rising galaxy studio. Ο «ρεπόρτερ» αυτός, γράφει σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter: «Μια μητέρα εγκλωβίζεται με το 5χρονο παιδί της έξω από τις τουαλέτες (μιας καφετέριας). Η μητέρα ουρλιάζει και αυτή για το παιδί το οποίο δέχεται και αυτό απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ (!!!) το οποίο – κατά την πάγια τακτική των παραστρατιωτικών σωμάτων της ΕΛ.ΑΣ. – κρατιέται ανάποδα, δηλαδή χτυπιέται με τη σιδερένια χειρολαβή».

Ωραίο; Ναι, αλλά κάπως έτσι, ο μεν Χρυσοχοΐδης εγκαλείται, όχι μόνο πια από τον Σπίρτζη, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρο, και κάθε τρολ του Διαδικτύου ότι… «δέρνει πεντάχρονα»! Η δε κοινή λογική, αν ενδιαφέρεται πλέον κανείς περί αυτής, καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει σωτηρία» πια γι’ αυτή τη χώρα.

και το… μωρό του Ηρακλή

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι δεν υπάρχει και 5χρονο σε αυτή την ιστορία. Μιάμιση ώρα μετά τα γεγονότα στην καφετέρια στο Γαλάτσι, ενεφανίσθη μία κυρία κρατώντας ένα παιδάκι το οποίο είχε κόκκινα ματάκια – από τα χημικά που έριξε η Αστυνομία κατά τα επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές, εξήγησε η κυρία. Στο παιδί παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, και αποχώρησε με τη συνοδό του. Αλλά αυτό το παιδάκι δεν ήταν στην καφετέρια όπου υποτίθεται εκτυλίχθηκε ο ξυλοδαρμός του υποτιθέμενου 5χρονου, το οποίο κατά τους καταγγέλλοντες δέχθηκε «και αυτό απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ». Το δεύτερο αυτό παιδί δεν ενεφανίσθη πουθενά από κάποιον συγγενή του. Σε κανένα νοσοκομείο, και πολύ περισσότερο σε κανένα από τα νοσοκομεία παίδων. Δεν τα λέω εγώ, υπέβαλα σχετικές ερωτήσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αναζητήθηκε μετά τις καταγγελίες αν διακομίστηκε κάποιο τραυματισμένο μωρό – «απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ» δέχθηκε υποτίθεται. Ακόμη και αν ήταν το μωρό του Ηρακλή, αποκλείεται να μην τραυματιζόταν. Αρα; Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ιερή οπισθοδρόμηση

Σε εσάς θα αφήσω τα συμπεράσματα και για το επόμενο. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κάνει κήρυγμα (φυσικά χωρίς μάσκα), απευθύνεται στους πιστούς που έχουν εισρεύσει στους Αγίους Αναργύρους (μεγάλη η χάρη Τους) που γιορτάζουν, και τους λέει τα ακόλουθα (μεταξύ πολλών και διαφόρων άλλων):

«Να σας συγχαρώ όλους, διότι ήρθατε σήμερα για τη μνήμη των αγίων να αγιαστείτε και με το ευλογημένο νερό. Ενα ακόμα θαύμα, το νερό του αγιασμού που αν εκτεθεί στον ατμοσφαιρικό αέρα μετά από μέρες, μένει αλώβητο, αγιασμένο, ιαματικό, ενώ το κοινό νερό αλλοιώνεται. Ο διάβολος δεν τους αφήνει κλάσμα δευτερολέπτου να δουν μήπως όλα αυτά που μας διδάσκει η ποιμαίνουσα εκκλησία είναι έτσι».

Στην Ελλάδα του 2020, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο κράτος, να κερδίσει μια θέση μεταξύ των αναπτυγμένων κρατών του κόσμου, η Εκκλησία της Ελλάδος συναγωνίζεται σε αναχρονισμό και οπισθοδρόμηση το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Και ο «προοδευτικός» Αρχιεπίσκοπός μας δεν κάνει τίποτα για να τους (συμ)μαζέψει όλους αυτούς…

Ψηφιακές εκλογές

Η Εκκλησία που αποστρέφεται τον εκσυγχρονισμό, και ο πραγματικός εκσυγχρονισμός που συνιστούν απλές κινήσεις στο επίπεδο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της χώρας. Θα ενθυμείστε ασφαλώς (πήγατε σχολείο, υποθέτω) που κάθε τόσο δεν γίνονταν μαθήματα διότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας πότε είχαν γενικές συνελεύσεις και πότε εκλογές. Το έργο τέλος. Για την ακρίβεια, ρίχνει αυλαία το προσεχές Σάββατο, 7 Νοεμβρίου. Με κάθε επισημότητα δε. Το Σάββατο λοιπόν θα πραγματοποιηθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά τους συμβούλια. Εργο της Νίκης Κεραμέως και του Κυριάκου Πιερρακάκη είναι αυτό (για το οποίο είμαι βέβαιος θα βρίζει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και μεταξύ αυτών ορισμένοι πιο πολύ. Υποψήφιοι, κόμματα κ.λπ.).

Αλλά τι να γίνει; Κάποτε όλα τα ωραία τελειώνουν…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024