Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Περισσότερες ώρες στο σπίτι, αλλά χωρίς να χάσουμε το στιλ μας

Lockdown : Περισσότερες ώρες στο σπίτι, αλλά χωρίς να χάσουμε το στιλ μας

Θα βοηθήσει πολύ την ψυχολογία μας αν δεν αφεθούμε παντελώς στην καθημερινότητα ενός ακατάστατου σπιτιού

Ξεκίνησε το μερικό lockdown σε ορισμένες περιφέρειες, που δεν μοιάζει, αλλά ούτε και πολυδιαφέρει από την καραντίνα που βιώσαμε την άνοιξη.

Πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να δουλέψουν και πάλι από το σπίτι, ενώ οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα μέσω zoom και έχουν κάπως συνηθίσει την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξ αποστάσεως. Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ανθρώπων που μένουν χωρίς εργασία ή τελούν σε καθεστώς αναστολής και…αναμένουν.

Θα βοηθήσει πολύ την ψυχολογία μας αν δεν αφεθούμε παντελώς στην καθημερινότητα ενός ακατάστατου σπιτιού φορώντας τις πιτζάμες μας. Θα περάσουμε και πάλι αρκετές ώρες με τον σύντροφο ή την σύντροφό μας, οπότε θα έχουμε ακόμα και ευκαιρίες για πιο…επίσημες εμφανίσεις. Ναι, ακόμα και μένοντας σπίτι, μπορούμε να ακτινοβολούμε αισιοδοξία και ομορφιά.

Δεν εργαζόμαστε με τις πιτζάμες

Ένα απλό μακό και ένα τζιν παντελόνι θα μας ανανεώσουν και θα μας ξυπνήσουν. Μετά το πρωινό ξύπνημα, ας ακολουθήσουμε την ρουτίνα που είχαμε ούτως ή άλλως: ένα ντους, ο καφές μας, οτιδήποτε. Ύστερα, ας ντυθούμε κανονικά και ας προσπαθήσουμε να συγκεντρωθούμε.

Βρίσκουμε ευκαιρία για μικρές ιεροτελεστίες ομορφιάς

Τώρα που έχουμε ξανά χρόνο, δεν αμελούμε το δέρμα μας. Ευκαιρία για εκείνη την μάσκα ομορφιάς που όλο αναβάλλαμε ή για μια πλήρη κούρα προσωπικής περιποίησης: απολέπιση και ενυδάτωση προσώπου και σώματος! Κάνουμε απολέπιση ακόμα και με σπιτικά υλικά, όπως μέλι, ζάχαρη, ελαιόλαδο. Βάζουμε στις άκρες των μαλλιών και τα φρύδια λίγο αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο για ενδυνάμωση και θρέψη.

Ποιος είπε ότι απαγορεύεται να φοράμε άρωμα στο σπίτι;

Μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας άρωμα αρκούν, καμιά φορά, για να μας ανανεώσουν πλήρως την διάθεση και να μας βάλουν σε «λειτουργία ενέργειας». Το άρωμα θα μας ανοίξει την όρεξη και για ένα ελαφρύ μακιγιάζ. Ενυδατωμένα χείλη, λίγο ρουζ και ελάχιστη μάσκαρα θα μας φρεσκάρουν μέσα κι έξω.

Ανανεώνουμε την γκαρνταρόμπα και τον χώρο μας

Τα Χριστούγεννα και το τέλος της χρονιάς κοντοζυγώνουν, υπό όποιες συνθήκες κι αν πρόκειται να έρθουν. Συνεπώς, χρειαζόμαστε έναν χώρο ανανεωμένο, καθαρό, χωρίς περιττά αντικείμενα, ρούχα και σκεύη. Χαρίζουμε ή πετάμε ό, τι μας έχει κουράσει και δεν χρησιμοποιούμε καθόλου εδώ και καιρό. Καθαρίζουμε σχολαστικά, δημιουργούμε νέες γωνιές στο σπίτι μας, ιδανικές να υποδεχθούν ένα νέο φυτό ή μερικά βιβλία. Μαζί με αυτά, «ξεκουράζουμε» και την ντουλάπα μας, βρίσκοντας ξανά αγαπημένα μας κομμάτια που κρύβονταν κάτω από στοίβες άλλων ρούχων. Τα φοράμε και τα απολαμβάνουμε.

Μήπως είναι ώρα και λίγο προσωπικό pampering;

Αν δεν ψωνίσουμε τώρα εκείνο το ζευγάρι κάλτσες που σταμπάραμε πριν λίγο καιρό, πότε θα το κάνουμε; Αφού θα μπορούμε να κυκλοφορούμε με αυτές όλη μέρα! Έχουμε το νου μας και για εκπτώσεις σε είδη σπιτιού που θα κάνουν το σπίτι μας να φανεί σαν καινούργιο. Είναι, επίσης, ευκαιρία να προμηθευτούμε καινούργια εσώρουχα-το λέμε καιρό, άλλωστε. Κάτι τελευταίο: δεν απαγορεύεται πουθενά να στολίσουμε από τώρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να φορέσουμε τις festive πιτζάμες μας για να δούμε τρεις ταινίες στην σειρά!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024