Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Skoda κατοχυρώνει φωτεινούς υποδοχείς για τις ζωνες ασφαλείας

Η Skoda κατοχυρώνει φωτεινούς υποδοχείς για τις ζωνες ασφαλείας

Το κέντρο έρευνας και εξέλιξης της Skoda κατασκεύασε φωτιζόμενους υποδοχείς ζωνών ασφαλείας προκειμένου να διευκολύνει στην χρήση τους στο σκοτάδι αλλά και να την υπενθυμίζει στους επιβαίνοντες.

Η τσεχική φίρμα κατοχύρωσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προκειμένου να λανσάρει φωτεινούς υποδοχείς για τις ζώνες ασφαλείας ως ένα επιπλέον μέτρο υπενθύμισης προκειμένου οι επιβαίνοντες να μην ξεχνούν αυτή την εξαιρετικά απλή αλλά κρίσιμη για την ασφάλεια κίνηση.

Οι απλοί στη σκέψη αλλά εξαιρετικά καινοτόμοι υποδοχείς ζωνών ασφαλείας της Skoda ενσωματώνουν φωτιστικά στοιχεία LED τα οποία αλλάζουν χρώμα και φωτισμό αναλόγως με το αν κάθεται ή μη κάποιος στο κάθισμα.

Αν για παράδειγμα το κάθισμα είναι κενό, το φως είναι λευκό. Από τη στιγμή ωστόσο που ο αισθητήρας βάρους που ενσωματώνεται στο κάθε κάθισμα εντοπίσει την παρουσία επιβάτη, εφόσον αυτός δέσει τη ζώνη του σωστά, το φως θα γίνει αρχικά πράσινο και στη συνέχεια και πάλι απαλό λευκό προκειμένου να μην ενοχλείται ο οδηγός.

Αν ωστόσο ο επιβάτης δεν δέσει τη ζώνη του, το φως θα γίνει κόκκινο υποδεικνύοντάς τυ ότ ότι η ζώνη ασφαλείας δεν έχει δεθεί.

Σύμφωνα με την Skoda o οδηγός θα μπορεί να επιλέξει  να παραμετροποιήσει την φωτεινότητα μέσω του infotainment ενώ θα υπάρχει και φωτεινή ακολουθία υποδοχής, προκειμένου οι επιβαίνοντες να βρίσκουν ευκολότερα στο σκοτάδι τον υποδοχέα της ζώνης.

Επίσης σύμφωνα με τις συστάσεις το εν λόγω σύστημα αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο προκειμένου οι γονείς να μπορούν να ελέγξουν με μια ματιά κατά πόσο είναι δεμένες σωστά οι ζώνες των παιδιών τους στο πίσω κάθισμα.

Πλην της συγκεκριμένης καινοτομίας η Skoda κατέθεσε αίτημα κατοχύρωσης για 94 ακόμα ευρεσιτεχνίες οι οποίες θα βρουν σταδιακά διέξοδο σε αυτοκίνητα παραγωγής. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ένα συρρικνούμενο ελαστικό δίχτυ το οποίο υπόσχεται να συγκρατεί πιο αποτελεσματικά τα αντικείμενα στο πορτ μπαγκάζ ανεξαρτήτως μεγέθους, και πατάκια κατασκευασμένα από ένα νέο είδος υφασμάτινης ίνας που υπόσχεται ευκολότερο καθαρισμό αλλά και να συγκρατεί αποτελεσματικότερα τη σκόνη για να μην διαχέεται στον θάλαμο επιβατών.

Sports in

Μετά το Youth League πήραν και το πρωτάθλημα τα «χρυσά» παιδιά του Ολυμπιακού (0-0)

Ο Ολυμπιακός Κ19 έμεινε στο 0-0 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2023-24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024