Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη : Το προφίλ του δράστη - Σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη : Το προφίλ του δράστη – Σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες

Πληροφορίες για το δράστη της πολύνεκρης επίθεσης, που σκόρπισε τον τρόμο το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα, μεταδίδεται ότι επτά από τους τραυματίες της επίθεσης βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει.

Πληροφορίες για το δράστη της πολύνεκρης επίθεσης, που σκόρπισε τον τρόμο το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη, δίνει, ο διευθυντής της εβδομαδιαίας αυστριακής εφημερίδας Falter.

Σύμφωνα με τον Φλοριάν Κλενκ, ο ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες, Δευτέρα, κατά την επίθεση στη Βιέννη ήταν ένας 20χρονος που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Ο Κούρτιν Σ. είχε «αλβανικές ρίζες», όμως οι γονείς του κατάγονταν από τη Βόρεια Μακεδονία, έγραψε ο Κλενκ στο Twitter, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας αυτής. Η αστυνομία πίστευε πως δεν ήταν ικανός να σχεδιάσει επίθεση στη Βιέννη, πρόσθεσε ο Κλενκ.

«Συμπαθών του Ισλαμικού Κράτους»

Νωρίτερα ο  υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας,  Καρλ Νέχαμερ,  είχε δηλώσει πως η τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της Βιέννης διαπράχθηκε από τουλάχιστον έναν «ισλαμιστή», ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο δράστης, «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, φόραγε ζώνη που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε πως ήταν ομοίωμα, και ήταν εφοδιασμένος με αυτόματο τουφέκι, ενώ ερευνάται το περιβάλλον του, αλλά δεν είναι δυνατό να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην παρακωλυθεί η έρευνα της αστυνομίας.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι υπήρχαν και άλλοι δράστες, είπε ο υπουργός.

Κινδυνεύει η ζωή 7 τραυματιών

Επτά θύματα της επίθεσης στη Βιέννη βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή τους κινδυνεύει, αναφέρει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Συνολικά 17 θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται, κυρίως με τραύματα από σφαίρες και κοψίματα, δήλωσε η εκπρόσωπος των υγειονομικών υπηρεσιών. Τα δέκα άτομα που φέρουν ελαφρότερα τραύματα βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, πρόσθεσε.

Εξάλλου ενισχυμένοι έλεγχοι τέθηκαν σε ισχύ στα σύνορα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση και στο πλαίσιό τους διεξάγονται σημαντικές έρευνες για υπόπτους.

Αυτοί οι μεθοριακοί έλεγχοι θεωρούνται «τακτική προτεραιότητα» από την ομοσπονδιακή αστυνομία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024