Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
9+1 tips για low budget ντύσιμο που... φαίνεται ακριβό

9+1 tips για low budget ντύσιμο που… φαίνεται ακριβό

Στυλιστικές επιλογές για όσους έχουν λίγα χρήματα αλλά... πολύ γούστο

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι τα χρήματα αγοράζουν το στιλ. Σίγουρα, όμως, ένα ακριβό ρούχο που είναι καλής ποιότητας ή επώνυμου σχεδιαστή ανεβάζει κάπως τον πήχη στην εξωτερική σας εμφάνιση και, πολύ λογικά, θέλετε να ντύνεστε με τρόπο που μας τονίζει και μας βελτιώνει.

Συνήθως, όμως, δεν έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε όσα χρήματα μπορεί να θέλουμε για την ένδυση και την υπόδησή μας και αυτό μας οδηγεί ενίοτε σε μέτριες στιλιστικές επιλογές, υπερβολικά safe έως και βαρετές.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε τους όρους υπέρ μας;

1.       Ένα μονόχρωμο σύνολο μας ευνοεί πάντα

Τα πάντα δείχνουν πιο ακριβά και φροντισμένα αν είναι σε ένα χρώμα ή έστω απόχρωση. Και δεν μιλάμε μόνο για το συνηθισμένο total black-που είναι πάντα μια ασφαλής και όχι αδιάφορη λύση-αλλά και για πιο τολμηρές επιλογές: total white που σπάει με μια καφέ ζώνη ή χρυσά αξεσουάρ, total grey, που είναι ξανά hot, total σε όποιο χρώμα σας ταιριάζει και αγαπάτε.

2.       Ένα ακριβό κομμάτι αρκεί

Τα κομμάτια κλειδιά σε μια γκαρνταρόμπα αξίζει να είναι ακριβά, γιατί κρατούν περισσότερο και δεν φθείρονται τόσο εύκολα όσο κάποια άλλα, φτιαγμένα από ευτελέστερα υλικά. Ένα ακριβό τζάκετ ή παλτό κάνει εντύπωση, ενώ από μέσα μπορεί να φοράτε ένα απλό τζιν κι ένα οικονομικό πουλόβερ. Ένα ζευγάρι καλά παπούτσια τραβούν την προσοχή και ανεβάζουν ένα ίσως μουντό ντύσιμο. Ακριβά κοσμήματα-κρίκοι, κολιέ, ένα signature δαχτυλίδι- θα δείξουν το απλό σας, μαύρο φόρεμα πολύ πιο ακριβό από ό, τι στ’ αλήθεια είναι.

3.       Σπορ ντύσιμο, δεν σημαίνει απουσία στιλ

Το αθλητικό ντύσιμο είναι και πάλι hot. Δεν χρειάζεται να συνεχίζετε να αγοράζετε φαρδιές φόρμες ή υπερβολικά χαχόλικα φούτερ. Βρείτε την γραμμή που σας ταιριάζει και νιώστε όμορφα μέσα σε ένα άνετο σπορ σύνολο. Ένα πιο προσεγμένο μακιγιάζ την μέρα που επιλέξατε το αθλητικό σας κολάν θα ανεβάσει ολόκληρη την εικόνα. Δεν χρειάζεται να φοράτε μάρκες-κάντε έξυπνους χρωματικούς συνδυασμούς (ας πούμε μην βάλετε όλα τα φλούο μαζί) και κρατήστε ισορροπία με τα υπόλοιπα αξεσουάρ. Καλή η φόρμα και τα sneakers, αλλά δεν χρειάζεται να συνδυαστούν κατ’ ανάγκη με το backpack του γυμναστηρίου!

4.       Φθηνό κοστούμι, εντυπωσιακά μανικετόκουμπα

Μην ανησυχείτε αν το κοστούμι που πήρατε είναι «της σειράς»-δεν είναι όλα τόσο κακά, ούτως ή άλλως. Αντικαταστήστε τα πλαστικά κουμπιά με καλά μανικετόκουμπα της αρεσκείας σας, φορέστε ακριβές κάλτσες και γυαλίστε προσεκτικά τα παπούτσια σας. Έτοιμος!

5.       Καλύτερα να μην σας παρατηρούν, παρά να σας κακοσχολιάζουν

Καμιά φορά, το κλασικό είναι το καλύτερο. Μαύρο-άσπρο, τζιν-πουκάμισο, φόρεμα-γόβες είναι μεν χιλιοπαιγμένες επιλογές, αλλά αν τις εντάξετε σωστά στο προσωπικό σας καθημερινό ντύσιμο, μπορείτε να κάνετε την διαφορά χωρίς τον κίνδυνο της υπερβολής που συνήθως είναι κιτς. Προτιμήστε ένα περίτεχνο χτένισμα ως επιστέγασμα ενός casual ντυσίματος. Αν φοράτε εμπριμέ, μην βαφτείτε υπερβολικά. Δε νοούνται κοσμήματα σε χέρια χωρίς προσεγμένο μανικιούρ.

6.       Προσοχή στα υλικά

Είναι κάποια υλικά που στην οικονομική τους εκδοχή δείχνουν πολύ φτηνά. Η δερματίνη ας πούμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να μην δείξει ευτελής. Επίσης, κάποια άλλα υλικά φαίνονται όπως και να έχει ακριβά, όπως για παράδειγμα το σουέντ. Επενδύστε σε κλασικά και φυσικά υλικά, όπως το λινό, το τζιν, το βαμβάκι και κινηθείτε άφοβα και με στιλ.

7.       Ψωνίστε αυτά που φαίνονται περισσότερο τις περιόδους που κοστίζουν λιγότερο

Γυαλιά ηλίου τον χειμώνα. Τζάκετ και κασκόλ αρχές της άνοιξης. Μπότες και μποτάκια στα τέλη του καλοκαιριού. Με έναν σωστό υπολογισμό, θα σας κοστίσουν όλα μαζί όσο θα σας κόστιζαν το πολύ δύο κομμάτια της λίστας σας, αν τα αγοράζατε την περίοδο που σπεύδουν όλοι.

8.       Επενδύστε σε ένα καλό άρωμα

Η μυρωδιά μας είναι κομμάτι της αύρας μας, της αίσθησης που αφήνουμε σε έναν χώρο. Έτσι μας θυμούνται κι έτσι μας ξεχωρίζουν. Άρα, αν βρούμε την δική μας αγαπημένη μυρωδιά και την κλειδώσουμε στο σώμα μας, τότε θα ακτινοβολούμε ακόμα και κάτω από ένα απλό υφασμάτινο παντελόνι και ένα T-shirt. Μπορεί τα καλά αρώματα να στοιχίζουν αρκετά, αλλά χρειάζεται μόνο λίγη ποσότητα κάθε φορά, άρα μας κρατούν για καιρό.

9.       Γυναίκες, το νου σας στο σουτιέν!

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από ένα σουτιέν με λάθος εφαρμογή που φαίνεται με περίεργο τρόπο κάτω από την μπλούζα μας. Απαγορευτικό, επίσης, το να φαίνονται τα ραντάκια του σουτιέν μας κάτω από τα ρούχα. Προσοχή, λοιπόν, στην αγορά εσωρούχων. Καλύτερα ένα δύο άριστης ποιότητας, παρά πέντε έξι του σωρού.

10.   Κάντε λίστα πριν πάτε για ψώνια

Μπορεί να πηγαίνετε στο εμπορικό και όχι στο super market, αλλά νομίζετε έχει μεγάλη διαφορά; Σημειώστε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε: ένα καινούργιο παντελόνι, μερικά ζευγάρια κάλτσες, ένα καλό πουκάμισο. Στην συνέχεια, σημειώστε πράγματα που ίσως σας ενδιέφεραν κι ας μην είναι πρώτης ανάγκης, ώστε αν πετύχετε τίποτα σε καλή τιμή να επωφεληθείτε της ευκαιρίας: μια γραβάτα, ένα δεύτερο ζευγάρι μαύρες γόβες, εκείνο το εξαιρετικό γιλέκο που είδατε στην βιτρίνα και το «ζηλέψατε». Προσπαθήστε να ακολουθήσετε όσα λέει η λίστα και να μην ξεφύγετε, τουλάχιστον όχι από την αρχή. Καλή επιτυχία!

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024